Aktieris Alēns Delons pārdod savas Rembranta Bugati skulptūras

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RE

Franču aktieris Alēns Delons otrdien paziņoja, ka viņš izsolei iesniegs kolekciju ar 12 bronzas statujām, kuras izveidoja itāļu skulptors Rembrants Bugati.

Kolekcijā ietilpst divas leoparda statujas, kuras 1913.gadā bronzā izlēja mākslinieka brālis Etore Bugati, kurš dibināja autobūves uzņēmumu «Bugatti». Abas skulptūras novembra izsolē izsoļu namā «Christie's» plānots pārdot par 1,2 miljoniem eiro.

Tiks izsolīta arī bronzas statuja sievietes formā, un izsoļu nams uzskata, ka tās pārdošanas cena varētu sasniegt 600 000 eiro.

80 gadus vecais Delons, kuru reiz sauca par «pasaules izskatīgāko vīrieti», pakāpeniski pārdod visu viņam piederošo mākslas, automašīnu un ieroču kolekcijas.

«Es gadu gaitā esmu iekrājis lielu priekšmetu kaudzi. Es drīzāk gribētu saviem bērniem mantojumā atstāt naudu,» atzina aktieris.

«Christie's» 22.novemrī organizē lielu Bugati izsoli un paziņoja, ka Delons «vienmēr bijis aizrāvies ar mākslinieku, kurš Pirmā pasaules kara laikā 31 gada vecumā izdarīja pašnāvību» un kuru vislabāk var atpazīt pēc viņa savvaļas dzīvnieku skulptūrām.

Mākslinieks arī radīja ziloņa statuju, kas redzama uz «Bugatti Royale» automašīnas pārsega.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu