Labdarības organizācija mudina di Kaprio atteikties no ANO miera vēstneša titula

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Labdarības organizācija aicinājusi Holivudas aktieri Leonardo di Kaprio vai nu noliegt saistību ar Malaizijas korupcijas skandālā iesaistītajām personām un atmaksāt to veiktos ziedojumus viņa fondā, vai arī atteikties no ANO miera vēstneša titula, vēsta žurnāls «The Hollywood Reporter».

Šveicē bāzētais Bruno Mansera fonds piektdien preses konferencē Londonā nāca klajā ar ultimātu.

«Ja di Kaprio nevēlas būt godīgs, mēs pieprasām viņa atkāpšanos no ANO miera vēstneša klimata izmaiņu jautājumos amata, jo viņam trūkst tik svarīgai lomai nepieciešamās uzticamības,» sacīja organizācijas direktors Lukass Straumans.

Bruno Mansera fonds nodarbojas ar Malaizijas lietus mežu aizsardzību.

Septembrī fonds publicēja atklātu vēstuli, kurā aicināja di Kaprio atmaksāt visus ziedojumus, aizdevumus un cita veida līdzekļus, ko viņa dibinātais Leonardo di Kaprio fonds saņēmis no Malaizijas premjera Nadžiba Razaka padēla Rizas Aziza, viņa partneriem Džo Lova un Tana Kima Longa, kā arī Aziza kino producentu kompānijas «Red Granite Pictures».

Azizs un viņa kolēģi turēti aizdomās par trīs miljardu ASV dolāru (2,7 miljardu eiro) piesavināšanos no Malaizijas valsts fonda «1Malaysia Development Berhad» jeb «1MDB».

Bruno Mansera fonds pieļauj, ka di Kaprio no viņiem saņēmis «miljoniem dolāru», kas tika novirzīti filmas «The Wolf of Wall Street» («Volstrītas vilks») uzņemšanai un Leonardo di Kaprio fondam.

Bruno Mansera fonds uzsvēra, ka esot tieša saistība starp korupcijas skandālu un lietus mežu izciršanu, pret ko stingri iestājas Leonardo di Kaprio fonds.

Di Kaprio ar atklātas vēstules starpniecību bija aicināts piedalīties preses konferencē, taču neieradās uz to.

«Mēs nevaram aizsargāt dabu, necīnoties pret korupciju,» teica Straumans.

2009.gadā Malaizijas premjers Nadžibs Razaks nodibināja valsts investīciju fondu «1MDB», lai sekmētu Malaizijas ekonomiku. Izmeklēšana sākās pēc 2015.gada publikācijas laikrakstā «The Wall Street Journal», kurā bija teikts, ka Razaka personīgajā bankas kontā no fonda ienākuši 673 miljoni dolāru (606 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu