Aktrisi Šeilīnu Vudliju apcietina dabas aizstāvju protestu laikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Pirmdien ASV Ziemeļdakotas štatā tika apcietināta aktrise Šeilīna Vudlija, kura piedalījās protestos pret cauruļvada būvniecību, jo tas apgānīšot indiāņu svēto zemi un nodarīšot kaitējumu dabai.

Protesta akcija tika straumēta sociālajā tīklā «Facebook».

24 gadus vecā aktrise bija starp 28 protestētājiem, kurus policija aizturēja par ielaušanos privātā teritorijā un kārtības traucēšanu, sacīja Mortonas apgabala šerifa biroja pārstāvis Robs Kellers.

Foto: TT NYHETSBYRN

Aktrise apcietinājumā pavadīja dažas stundas un pēcāk tika atbrīvota pret 500 dolāru (450 eiro) soda naudu.

Vudlija «Facebook» tiešraidē teica, ka bruņoti policisti viņu esot sagrābuši un nelaiduši vaļā, lai gan viņa mierīgi devusies uz savu mašīnu.

Aktrise norādīja, ka viņa tiek aizturēta tikai tāpēc, ka «viņa ir sabiedrībai zināma un ka viņu skatās 40 000 cilvēku».

Vudlija ir ne tikai zināma aktrise, bet arī vides aktīviste un jau iepriekš pievienojusies Ziemeļdakotas indiāņu cilts protestos pret 3,7 miljardu dolāru (3,3 miljardu eiro) vērtā projekta būvniecību.

Foto: TT NYHETSBYRN

1770 kilometrus garais cauruļvads paredzēts ieža, kuru ir iespējams pārveidot par naftu, pārvešanai uz rafinēšanas fabriku, taču tā būvniecības pabeigšanu vairākkārtēji traucējušas protestantu demonstrācijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu