Gajs Ričijs vēlas uzņemt jaunu «Aladina» versiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu kinorežisors Gajs Ričijs (Guy Ritchie) ved pārrunas ar kinostudiju «Disney» par 1992. gada multfilmas «Aladdin» («Aladins») jaunas versijas uzņemšanu, vēsta laikraksts «The Guardian». Producents Dens Lins, kurš ar Ričiju sadarbojies «Sherlock Holmes» («Šerloks Holmss») filmu sērijā, sacīja, ka režisoram esot «ambiciozs un netradicionāls» piegājiens skatītāju iemīļotajai multfilmai.

Jaunās «Aladdin» filmas scenāriju izveidojis Džons Ogusts, kura iepriekšējo darbu vidū ir filma «Big Fish» («Lielā zivs»). Tajā no oriģināla saglabāti vairāki muzikālie priekšnesumi, taču stāstījums nav lineārs, līdzīgi kā Ričija slavenākajās kinolentēs «Lock, Stock and Two Smoking Barrels» («Nav dūmu bez stobriem») un «Snatch» («Ķēriens»).

Ričija karjera sākās ar mazbudžeta kriminālfilmām, bet tagad viņš galvenokārt uzņem kases grāvējus ar slaveniem Holivudas aktieriem. Viņš darbojies Šerloka Holmsa franšīzē, kurā galvenās lomas spēlē Roberts Daunijs jaunākais un Džūda Lovs, kā arī uz populāru 60.gadu seriālu balstīto filmu «The Man From U.N.C.L.E.» («Vīrs no U.N.C.L.E»).

Oriģinālā «Disney» multfilma saņēma «Oskara» balvas par labāko skaņu celiņu un labāko dziesmu.

Tā bija visvairāk pelnošā filma 1992. gadā.

Pēdējos gados «Disney» uzņem uz populārākajām animācijas filmām balstītas kinolentes ar aktieriem. Jau iznākušas multfilmu «The Jungle Book» («Džungļu grāmata») un «Cinderella» («Pelnrušķīte») jaunās adaptācijas.

Drīzumā gaidāmas arī animācijas filmu «Beauty and the Beast» («Skaistule un briesmonis») un «Mulan» («Mulana») jaunās versijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu