Latvijas fitnesa sportiste Vanesa Belova izcīna bronzas medaļu prestižā turnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Otrdien mājās no Spānijas pilsētas Barselonas atgriezās Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas izlase, kas no 22. līdz 26. septembrim piedalījās IFBB Arnold Classic Europe turnīrā bodibildinga un fitnesa sporta veidos.

Vanesa Belova
Vanesa Belova Foto: Publiciātes foto

Komandas sastāvā tika iekļautas desmit Latvijas komandas sportistes, kuras startēja fitnesa, bodifitnesa, bikini fitnesa un fit model kategorijās. Latvijas delegāciju pārstāvēja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova un IFBB Starptautiskās kategorijas tiesnesis Vladimirs Belovs.

Foto: Publiciātes foto

Arnold Classic Europe turnīrs tradicionāli notiek septembrī, pulcē dažādu sporta veidu pārstāvjus un ir nozīmīgs ar to, ka sacensībās klātienē piedalās un balvas uzvarētājiem pasniedz pasaules mēroga bodibildinga leģenda Arnolds Švarcenegers.

Foto: Publiciātes foto

Sacensības ilga trīs dienas, bija apvienotas ar lielāko Expo izstādi Eiropā un pulcēja vairāk nekā 1200 sportistus no sešiem pasaules kontinentiem. Katrā no sporta veidu kategorijām uz skatuves kāpa vidēji 20 līdz 40 dalībnieki, no kuriem tālāk uz pusfinālu tiesneši atlasīja 10 sportistus un sacensību finālam tikai 6 sportistus.

Foto: Publiciātes foto

Vienīgo medaļu un augstāko sasniegumu Latvijas izlases kontā izcīnīja fitnesa sporta veida pārstāve, sešpadsmitgadīgā rīdziniece Vanesa Belova, kura jau ir trīskārtēja IFBB pasaules čempione fitnesā jauniešiem un 2015. gada Arnold Classic turnīra vicečempione.

Foto: Publiciātes foto

Vanesa startēja pieaugušo konkurencē un uzrādīja teicamu rezultātu, izcīnot 3. vietu un bronzas godalgu kategorijā fitness virs 163 cm.

Foto: Publiciātes foto

Bikini fitnesa sportistes tika iedalīts sešās auguma kategorijās, kur kopējais dalībnieču skaits pārsniedza 200 sportistes. Labāko rezultātu no Latvijas sportistēm sasniedza Solvita Šellare, izcīnot augsto 12. vietu kategorijā bikini fitness līdz 169 cm.

Foto: Publiciātes foto

Arnold Classic sacensību vēsturē pirmo reizi tika iekļauta jauna - fit model – nominācija. Latvijas sportiste Evita Beņķe savās pirmajās Starptautiskajās sacensībās uzrādīja labu rezultātu, izcīnot godpilno 6.vietu kategorijā fit model open.

Foto: Publiciātes foto

Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija apsveic Latvijas izlasi ar ļoti veiksmīgo uzstāšanos un turpina gatavošanos nākamajiem sezonas startiem.

Foto: Publiciātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu