Mišela Rodrigesa un Sigurnija Vīvere aizstāv strīdīgi vērtētu trilleri par dzimuma maiņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aktrises Mišela Rodrigesa un Sigurnija Vīvere Toronto kinofestivālā aizstāvējušas strīdīgi vērtēto trilleri «(re)Assignment», kurā galvenajam varonim veic dzimuma maiņas operāciju.

Filmā Rodrigesa spēlē vīriešu dzimuma pasūtījuma slepkavu, kuram pret viņa gribu tiek veikta dzimuma maiņas operācija.

Kinolente kritizēta par to, ka dzimuma maiņa tajā izmantota kā sensacionāls sižeta pavērsiens.

Taču 66 gadus vecā Vīvere, kura spēlē operāciju veikušo ārsti, noraidījusi iebildumus, sakot, ka tā nevienu «nepazemo un nenomelno».

«Tā nav «Disney» filmā. Tā ir drūma kinolente,» viņa teica.

«Tas ir kriminālstāsts, drūma vīzija, savā ziņā - komikss,» trešdien filmas pirmizrādē sacīja režisors Volters Hils. «Vairākas sievietes pēc filmas noskatīšanās man teikušas, ka tā apliecinājusi viņu spēku.»

Savukārt 38 gadus vecā Rodrigesa norādījusi pati uz savu biseksualitāti. «Jūs īsti nevarat ar mani strīdēties, jo es esmu jūs. Es nekad nepiedalītos filmā ar mērķi aizvainot LGBT kopienu, jo es pati esmu daļa no tās,» viņa uzsvēra.

Toronto festivāls kinolenti raksturo kā «šokējoši bezbailīgu atriebības trilleri», kas «izaicina bināro dzimumu uztveri, uz kuru tik ļoti balstīts šis kino žanrs».

Tomēr filma «(re)Assignment» no kritiķiem izpelnījusies nievājošas atsauksmes. Vienā no recenzijām tā nodēvēta par «pārliecinošu kandidāti uz 2016.gada sliktākās filmas titulu».

Tā ir «veidota ar tik satriecošu idiotismu, ka nākamajām paaudzēm vajadzētu par to mācīties», raksta avīzes «The Guardian» kritiķis Bendžamins Lī.

Kino žurnāla «Variety» apskatnieks Deniss Hārvijs to raksturojis kā «primitīvu», «nevīžīgu» un «neapzināti smieklīgu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu