Brīvdienu foto atskats: smaidīgi papiņi, Āzijas šarms un Baltās nakts noslēpumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/ Kaspars Meinarts TVNET

Šajā nedēļas nogalē norisinājās īpaši daudz dažādu izklaides un kultūras pasākumi, kurus nu vari novērtēt TVNET fotogalerijās. Ieskaties, varbūt ieraugi arī sevi!

 

Tēva dienas svinības Vērmanes dārzā

Tēva dienai veltītajā gājienā Rīgas centrā sestdien devās vairāk nekā 1000 dalībnieku, lielākoties ģimenes ar dažāda vecuma bērniem.

Gājiens sākās pie Brīvības pieminekļa un Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra pavadījumā pa Brīvības ielu devās uz Vērmanes dārzu.

Kā atzina uzrunātās ģimenes, dalība gājienā gan apliecina tēva lomu ģimenē, gan ļauj arī lietderīgi pavadīt kopīgo brīvdienu.

Tēva dienu Latvijā oficiāli svin septembra otrajā svētdienā, taču gājiens par godu šai dienai un Tēva dienas festivāls šogad notiek sestdienā.

 

Āzijas festivāls

Septembrī pirmo reizi Latvijā tika rīkots Āzijas kultūras festivāls, kas norisinājās Rīgas Kongresu nama telpās. Rīgas Kongresu nama telpās varēja izbaudīt Indijas, Ķīnas, Japānas, Taizemes, Korejas, Turcijas, Kazahstānas, Uzbekistānas, Nepālas un daudzu citu Āzijas valstu kultūru.

 

Baltā nakts 2016

Mūsdienu kultūras forums «Baltā nakts», kas ik gadu notiek Rīgā septembra sākumā, šogad notika naktī no 10.septembra uz 11.septembri, un tā pamatprogrammu veidoja vairāk nekā 30 mākslas un kultūras projekti, kā arī to papildinās vairāk nekā 20 iniciatīvu projekti.

 

Andele Avotu ielā

10.septembrī jau no plkst.10.00 rītā līdz 16.00 pēcpusdienā Avotu apkaimes iedzīvotājiem un citiem rīdziniekiem par prieku skvērā pie Sv.Pāvila baznīcas A.Deglava ielā 1 norisinājās lustīgs pasākums ar radošām darbnīcām, dziesmām un dejām, Latvijas mājražotāju, amatnieku un krāmu tirdziņu.

 

Hospitāļu ielas svētki

Šogad jau trešo reizi tika rīkoti Hospitāļu ielas kaimiņu svētki. Svētku mērķis ir iepazīt, saliedēt un iepriecināt Brasas apkaimes iedzīvotājus! Svētkos varēja gan izsportoties, pārbaudot savu veiklību dažādos turnīros un piedaloties kopīgā rīta rosmē, gan iesaistīties dažādās izglītojošās meistarklasēs, mākslas darbnīcās un zinātniskos eksperimentos, kā arī baudīt muzikālus priekšnesumus un gardus ēdienus.

 

«Riga Food» izstāde

Pārtikas industrijas izstādē «Riga Food», kas norisinājās starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, piedalījās 150 mājražotāji no visas Latvijas. Četrās izstādes dienās Novadu stendā ikviens varēja nobaudīt mazo ražotāju daudzveidīgo produkciju, kā arī nobalsot par tīkamāko produktu konkursā «Tautas garša».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu