Filma par brīnumainu izglābšanos uzvar ASV kino topā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Debijas nedēļā Klinta Īstvuda (Clint Eastwood) jaunā biogrāfiskā drāma «Brīnumainā izglābšanās Hudzonā» (Sully) ar Tomu Henksu (Tom Hank) titullomā pārliecinoši iekarojusi Ziemeļamerikas kinoteātrus, ziņo ārvalstu prese.

Filma nedēļas griezumā iekasējusi 35,5 miljonus dolāru.

Anotācija: 2009. gada 15. janvārī pasaule piedzīvoja brīnumu virs Hudzonas, kad pasažieru aviolaineri, kuram pārstāja darboties abi dzinēji, pilots Česlijs Sallenbergers (Chesley Sullenberger) nosēdināja Hudzonas upē Ņujorkā, izglābjot visu 155 pasažieru un apkalpes dzīvības. Neskatoties uz to, ka sabiedrība un prese kapteini Salliju dēvēja par varoni, tika sākta izmeklēšana, kas draudēja sadragāt viņa reputāciju un pielikt punktu viņa pilota karjerai. Par to arī šī filma.

Drāma «Brīnumainā izglābšanās Hudzonā» uzņemta pēc kapteiņa Česlija Sallenbergera bestsellera – autobiogrāfiskā romāna motīviem.

2. vietā Džona Kasāra psiholoģiskais trilleris «When the Bough Breaks».

3. vietā, pēc divu nedēļu atrašanās topa 1. vietā, uzlecošās šausmu filmu režijas zvaigznes, urugvajieša Fedes Alvareza («Evil Dead») jaunākais darbs «Cilvēks tumsā» («Don’t Breathe»).

Foto: publicitātes

4. vietā supervaroņu filma «Suicide Squad» («Pašnāvnieku vienība»).

Top5 noslēdz animācijas filma «The Wild Life» («Robinsons Krūzo»).

Anotācija: Papagailis Otrdienis kopā ar citiem zvēriem bauda idillisku dzīvi uz mazas saliņas okeāna vidū. Kādudien spēcīga vētra pie salas krastiem sadragā kuģi, bet pludmalē izskalo savādu divkājainu radījumu - Robinsonu Krūzo. Lai gan iesākumā zvēriem un cilvēkam ir grūti saprasties, ar laiku viņi sadraudzējas. Šo harmoniju izjauc divi savvaļas kaķi, kuri vēlas kļūt par noteicējiem uz salas. Draugi sāk cīņu ar kaķiem un pamazām atklāj, ka īsta draudzība spēj uzveikt jebko, pat negantus kaķus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu