Izbeidz Lindsijas Loenas ierosināto lietu pret spēles «Grand Theft Auto V» veidotājiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Ņujorkas apelāciju tiesa ceturtdien izbeigusi aktrises Lindsijas Loenas ierosināto lietu pret videospēles «Grand Theft Auto V» veidotājiem, kurus apsūdzēja viņas tēla izmantošanā bez atļaujas.

Kompānija «Take-Two Interactive Software Inc» spēlē nav izmantojusi Loenas «vārdu, seju vai attēlu», tātad nav pārkāptas Loenas tiesības uz privāto dzīvi, lēma tiesa.

Tiesa arī izbeidza līdzīgu lietu, kuru pret spēles «Grand Theft Auto V» veidotājiem ierosināja realitātes šova «Mob Wives» («Gangsteru sievas») dalībniece Kārena Gravano.

«Mēs esam vīlušies un apdomājam turpmāko rīcību,» paziņoja Gravano advokāts.

Loena tiesas lietā bija norādījusi, ka «Grand Theft Auto V» varone Leisija Džonsa esot veidota pēc viņas līdzības. Aktrise uzskata, ka tas darīts ar nolūku gūt peļņu no viņas tēla.

Vairākus mēnešus pirms spēles iznākšanas kompānijas reklamēja Leisiju Džonasu, kura spēlētājiem jāglābj no paparaci pūļiem.

Gravano tikmēr norādīja, ka spēles varone Andrea Botino atgādinot viņu, it īpaši viņas runas veidu.

Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 65 miljoni «Grand Theft Auto V» eksemplāru.

Spēle iznāca 2013.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu