Izskanējis trīs dienu ilgais laikmetīgā cirka festivāls «Re Rīga!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inese Kalniņa

Ar ovācijām zviedru trupas «Svalbard» trakulīgajā izrādē Kongresu namā noslēdzies trīs dienu garais laikmetīgā cirka un ielu festivāls «Re Rīga!», kura laikā tika izrādītas deviņas septiņu valstu mākslinieku izrādes, notika septiņas meistarklases gan skatītājiem, gan studentiem; daudzveidīgās izrādes kopumā noskatījās vairāki tūkstoši skatītāju.

Franču trupa «Cie Non Nova» festivālā izrādīja tikai 30 minūtes garo, taču dramaturģiski ļoti piesātināto «Vējaino pēcpusdienu»; izrāde, kurā galvenajās lomās bija ventilatoru pūsti plastikāta maisiņi, īpaši iepriecināja mazos skatītājus. Pirms katras izrādes «Vējainā pēcpusdiena» skatītāji varēja apmeklēt meistarklases, iegūstot iespēju apgūt trikus ar lakatiņiem.

Rīgas centrā laukumā pie Kongresu nama divas dienas vakaros notika beļģu trupas 15FT6 publiskās bezmaksas izrādes «Dinamīts un dzeja». Andreja Upīša pieminekļa pakājē skatītāji varēja vērot izveicīgus trikus un akrobātiku, kā arī klausīties dzeju un dzirdēt pa kādam sprādzienam.

Foto: Inese Kalniņa

Festivāls noslēdzās ar galvenā viesa — zviedru trupas «Svalbard» izrādi «Visi – ģēniji. Visi – idioti» Kongresu namā. Hedoniskās svinības, akrobātiskos trikus un kolorīto tipāžu savdabīgās attiecības, kas risinājās pašu mākslinieku muzikālā pavadījumā, izrādes noslēgumā skatītāji novērtēja ar ovācijām.

«Prieks, ka šogad izdevās parādīt tik dažādu laikmetīgo cirku, sākot no mazas meditatīvas objektu kamerizrādes līdz liela mēroga trakulīgai muzikālai izrādei. Cirks aizbrauca, bet pārdzīvojums skatītājiem paliek, un tas laikmetīgajā cirkā ir ļoti svarīgi, jo šī ir nopietna un sarežģīta māksla,» tā «Re Rīga!» festivāla direktors Mārtiņš Ķibers.

Šogad ir ceturtais gads, kad vasarā Rīgā notiek laikmetīgā cirka festivāls.

Foto: Inese Kalniņa

Festivālu atbalsta Rīgas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

reriga.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu