Nopludināti «Ghostbusters» aktrises Leslijas Džonsas kailfoto

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešdien uzlauzta filmas «Spoku mednieces» («Ghostbusters») aktrises un komiķes Leslijas Džonsas (Leslie Jones) mājaslapa, un tajā izlikti viņas kailfoto un personīgā informācija, publicējot gan pases, gan vadītāja apliecības attēlus. Pēc uzlaušanas viņas mājaslapu noņēma no tiešsaistes.

Tenku vietne TMZ vēsta, ka mājaslapai piekļūts vai nu no pašas Džonsas mobilā tālruņa, vai no viņas mākoņdatu konta «iCloud», kas piedāvā lietotājiem iespēju tiešsaistē glabāt attēlus un cita veida informāciju, kurai var piekļūt no jebkuras uzņēmuma «Apple» ierīces.

Džonsas mājaslapā tika publicēts arī videoklips ar gorillu Harambi, kurš dzīvoja Sinsinati zooloģiskajā dārzā, taču viņu maijā nācās nošaut, jo viņa aplokā bija iekļuvis četrus gadus vecs zēns. Kopš notikuma gorilla kļuvis par populāru interneta joku.

Pēc uzlaušanas vairāki tvitera lietotāji izteica atbalstu aktrisei, kura jūlijā kļuva par mērķi rasistiskiem komentāriem.

«Tas, kas notiek ar [Lesliju], ir absolūts neprāts. Lai kas jūs nebūtu - interneta āksti, «komiķi» vai vienkārši dusmīgi -, jūs visi esat vienkārši nožēlojami,» tviterī rakstīja «Spoku mednieču» režisors Pols Feigs.

Līdzīgas uzlaušanas caur «iCloud» notikušas arī iepriekš, taču «Apple» 2014. gadā paziņoja, ka datu nopludināšanas notikušas, mērķējot uz konkrētiem kontiem, un tādējādi tas nav tiešs uzbrukums uzņēmuma sistēmām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu