Honkongu sadusmo kļūdains Holivudas filmas plakāts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Gaidāmās Holivudas filmas «Arrival» plakātā Honkongas siluetam pievienots plaši pazīstamā Šanhajas televīzijas torņa attēls, izraisot plašu neapmierinātību Honkongā un liekot to izņemt no filmas oficiālās «Facebook» lapas. Honkongas pārvalde ir dalīta ar Ķīnu, un daudzus neapmierina Pekinas varas pastiprināšanās. Kļūme ar plakātu izraisīja lielu komentāru plūsmu sociālajās vietnēs, kur izveidojās tēmturi #HongKongisnotChina (Honkonga nav Ķīna) un #HongKongindependence (Honkongas neatkarība).

Citi pieprasīja boikotēt filmu, kurai uz ekrāniem jānonāk šī gada novembrī.

Plakātā bija redzams milzīgs, vertikāls kosmosa kuģis, kas atrodas virs pilsētas ostas, un priekšplānā redzams labi atpazīstamais Šanhajas tornis «Oriental Pearl Tower».

«Lūdzu, aizvāciet to neglīto torni no Viktorijas ostas,»

«Facebook» raksta viens no komentētājiem, savukārt kāds cits ieteica Ņujorkā novietot piramīdu.

Piektdien plakāta vietā parādījās ziņojums, kas kļūmē vainoja darbuzņēmēju.

«Kļūmi vienā no «Arrival» plakātu sērijas plakātiem pieļāva trešā puse, un diemžēl mums neizdevās to pamanīt,» vēstīja ziņojums.

1997. gadā Lielbritānija savu bijušo koloniju atdeva Ķīnai ar norunu, ka tās brīvība būs nodrošināta 50 gadus.

Taču tagad pieaug raizes, ka Pekina vairs neievēro norunu, un tā tiek apsūdzēta par jaukšanos daudzās jomās, tostarp politikā, medijos un izglītībā.

Tā saucamie «lokālistu» grupējumi cīnās par plašāku autonomiju Honkongai, norādot, ka tā kulturāli pilnībā atšķiras no cietzemes.

Filmas «Arrival» galvenajās lomās ir Eimija Adamsa, Džeremijs Reners un Forests Vitakers, un tās režisors ir Deniss Vilenēvs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu