Laikmetīgā cirka festivāls «Re Rīga!» domā arī par bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Laikmetīgā cirka festivālā «Re Rīga!», kas notiks no 23. līdz 25. augustam, viena izrāde — franču mākslinieku «Vējainā pēcpusdiena» — būs īpaši piemērota mazākiem skatītājiem, bez tam pirms izrādes meistarklasē skatītāji varēs apgūt trikus ar lakatiņu.

Īpaši mazākiem skatītājiem (ieeja no 5 gadu vecuma) šogad laikmetīgā cirka festivālā Re Rīga! sagādāta Francijas mākslinieku «Cie Non Nova» izrāde «Vējainā pēcpusdiena». Ar astoņu ventilatoru radītas vēja plūsmas un celofāna maisiņu palīdzību uzburta autonoma pasaule, kurā neiespējamais kļūst iespējams. Izrāde «Vējainā pēcpusdiena» būs skatāma Rīgā 23. un 24. augustā Latvijas Kultūras akadēmijas teātra telpā «Zirgu pasts». Izrāde-instalācija tika veidota Zinātnes festivālam, ko organizē Dabas vēstures muzejs Nantē, bet šobrīd tā izpelnījusies publikas uzmanību cirka un ielas mākslas festivālos visā pasaulē.

Franču māksliniece Fia Menāra (Phia Ménard) izmanto celofāna maisiņus un ventilatorus, lai radītu vizuāli apburošu un aizraujošu spēli ar vēju. Izrāde sākas, vienkārši iedarbinot ventilatorus. Maisiņi piepūšas un sāk savu patstāvīgu dzīvi. Šādam leļļu teātrim nav noteikumu. Plastikāta būtnes dejo un virpuļo, radot apburošu viesuļvētru. Tie kļūst par lidojošiem supervaroņiem, gaisā virmojošiem spociņiem un citiem tēliem, kuru stāstam līdzi pārdzīvo gan bērni, gan pieaugušie.

Pirms izrādēm — triki ar lakatiņiem

Foto: publicitātes

Pirms katras izrādes «Vējainā pēcpusdiena» skatītāji aicināti apmeklēt meistarklasi un apgūt trikus ar lakatiņu — tas varbūt izklausās vienkārši, taču prasa zināmas iemaņas. Mācoties šķietami vienkāršus trikus, iespējams saprast un novērtēt izrādēs redzētā meistarību. Meistarklasi vadīs igauniete Marja Rolata —žongliere, pasniedzēja un pirmā cirka piederumu veikala Baltijā Tsirkusepood dibinātāja.

Non Nova from orderorder films on Vimeo.

Festivālā «Re Rīga!» varēs noskatīties septiņu valstu mākslinieku starptautiskos festivālos pasaulē rūpīgi atlasītas izrādes, kuras ar savu dažādību raksturo laikmetīgā cirka daudzveidību; divus vakarus laukumā pie Kongresu nama notiks arī bezmaksas publiskās izrādes.

Festivālu atbalsta Rīgas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Biļetes uz izrādēm var iegādāties: bilesuserviss.lv

www.bilesuserviss.lv

reriga.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu