Septembrī «kim?» Rīgā atklās savu jauno izstāžu zāli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Strokins

Pēc septiņiem Spīķeru kvartālā pavadītiem gadiem «kim?» Laikmetīgās mākslas centrs 2. septembrī Rīgā, Sporta ielā 2, atklās savu jauno izstāžu zāli, informēja «kim?» preses un komunikācijas koordinatore Elīna Sproģe. Jaunā izstāžu zāle tiks atklāta ar vērā ņemamu programmu.

2. septembrī plkst.19 jaunajā izstāžu zālē tiks atklātas trīs ārzemēs dzīvojošu latviešu mākslinieku personālizstādes, kuras būs apskatāmas līdz 16. oktobrim.

Pašlaik starp Berlīni un Cīrihi dzīvojošā Edgara Gluhova (1980) izstādi «L’uomo Vague» veidos pēdējā gadā tapušas fotogrāfijas, zīmējumi uz akrilstikla un objektu sērija, ko caurvij fragmenti un personības no 20.gadsimta vēstures un literatūras, satiekoties jaunā un neierastā veidā.

Savukārt Parīzē dzīvojošā māksliniece Daiga Grantiņa (1985) piedāvās savu pirmo personālizstādi Rīgā ar nosaukumu «Heap-core». Izstāžu zāle tiks transformēta instalācijā - sienās radītās atveres novadīs gaismu no skatam aizsegtajiem logiem, integrējot to skulptūru grupā.

Helsinkos dzīvojošās Ingas Melderes (1979) izstāde «Krāsojamās grāmatas» veidota «Temnikova&Kasela Gallery» institucionālās rezidences programmas laikā. Izkrāsošana vairākus gadsimtus tikusi uzskatīta par bērnu nodarbi, tomēr pēdējā desmitgadē kļuvusi populāra pieaugušo vidū. Māksliniece ir pārstrādājusi gatavus attēlus, kas izkrāsojot kļuvuši par daļu no autores personiskās atmiņas un pieredzes.

Izstāžu atklāšanai sekos ASV muzikālās apvienības «18+» uzstāšanās, mākslinieka Indriķa Ģelža audiovizuālā performance un dejas līdz rītam.

«kim?» Laikmetīgā mākslas centra izstāžu zāles atklāšanas svinību pasākumu programma ilgs līdz 10. septembrim. Šajā laikā apmeklētājiem tiks piedāvātas performances un lekcijas, kā arī vērienīgs kultūras foruma «Baltā nakts 2016» pasākums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu