TVNET iesaka: 7 lietas, ko izmēģināt, redzēt un nobaudīt Rīgas svētkos!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā nedēļas nogalē, no 12. līdz 14.augustam, Rīgā ar plašu kultūras, mākslas un sporta pasākumu klāstu atzīmēs pilsētas 815. gadadienu, aicinot rīdziniekus un pilsētas viesus apmeklēt svinības 11.novembra krastmalā, Vērmanes dārzā, Vecrīgā, pilsētas centrā un apkaimēs, kā arī 13.augustā vērot svētku uguņošanu, kas notiks 11.novembra krastmalā pēc lielkoncerta «Kino gars». Piedāvājam arī savu notikumu ceļvedi. Nāc un piedalies!

 

Andele dažādās tematikās

Latvijas meistaru gadatirgus «Gabaliņš Latvijas»

12. - 13. augusts 10:00 - 21:00

Esplanāde

Tirdziņā «Gabaliņš Latvijas» rīdziniekus un svētku viesus ar saviem darinājumiem priecēs meistari no Latvijas novadiem, būs skatāma kultūras programma, iespēja iepazīt plašo Latvijas tūrisma piedāvājumu. Esplanāde Rīgas svētku laikā pārtaps par nelielu mūsu valsts – Latvijas – modeli. Parkā savu meistaru piedāvājumu rādīs Kurzeme, Zemgale, Vidzeme un Latgale un īpaša vieta tiks atvēlēta Latvijas galvaspilsētai – Rīgai. Katrā zonā atradīsies novadu tautas daiļamata meistaru darinājumi un informatīvās teltis, kurā būs atrodami tūrisma ceļveži, informācija par Latvijas novadu, pilsētu un pagastu skaistākajām un ievērojamākajām vietām. Pasākumā «Gabaliņš Latvijas» būs iespējams skatīt Latvijas meistaru unikālās prasmes. Savu veikumu un prasmes demonstrēs amatnieki, mājražotāji, zemnieki un mazie uzņēmēji – Esplanādē būs skatāmi un iegādājami adījumi, audumi, koka izstrādājumi, galda spēles, pinumi, kalumi, māla, porcelāna, stikla, ādas, lina un filca izstrādājumi, bižutērija, pērles, mežģīnes, dabīgie skaistumkopšanas produkti, garšvielas, dabīgās ziepes, tēja, svaigi dārzeņi un medus.

Latgales diena Rīgā

13. augusts 10:00 - 19:00

Jēkaba laukumā

Latgales dienā Rīgā jau tradicionāli visus gaida Latgales tematisko ciemu programma, kuras ietvaros rīdzinieki un pilsētas viesi varēs iepazīties ar ceļojošo tirgu, vērot amatnieku darbošanos, priecāties latgaliešu tautas mūzikas un deju pavadībā. Latgales tirgū Rīgas svētku apmeklētāji varēs iegādāt labumus no Latgales ciemiem – smaržīgu, uz kļavu lapām un klona ceptu rupjmaizi, lauku sievu sietu mājas sieru, kūpinātu gaļu, mājas desas un speķi, aveņu un upeņu mājas vīnu, īstu lauku miestiņu, marmelādes no ogu sulām, medus un vaska izstrādājumus, zāļu tējas, tradicionālo Latgales keramiku, pinumus, izšuvumus, zupu no lielā saimes katla un papildu tam visam baudīt viesmīlīgu un omulīgu gaisotni – kā Latgalē! Jēkaba laukumā varēs vērot gan podnieku darbošanos ar mālu, audēju aušanu stellēs, gan kalēja kalšanu kalvē. Tirgus atraktivitāti ik pa laikam spilgtinās latgaļu sarunvalodas, tautas deju un mūzikas klātbūtne. Ielūkošanās kino tēmā, kas saistās ar Latgales novadu, palīdzēs izprast mūsu novada burvību. Rīgas svētku apmeklētāji varēs iepazīties arī ar tūrisma iespējām Latgalē.

Rīgas viduslaiku tirgus

13. - 14.augusts 12:00 - 21:00

Laukumā pie Rīgas Sv. Pētera baznīcas

Laukumā pie Rīgas Sv. Pētera baznīcas tiks radīta senās Rīgas atmosfēra, kāda tā valdīja viduslaikos. Notiks bruņinieku turnīri, tiks dejotas viduslaiku dejas, rīdzinieki un svētku viesi varēs uzzināt par viduslaiku modi, tērpu nēsāšanas paradumiem, rotām, bruņojumu. Pie viduslaiku tirgus darbosies bērnu rotaļu laukums, kurā bērni varēs nodarboties ar māla plastiku, celt viduslaiku pilis no koka rotaļu klučiem, apgleznot miniatūrus vairodziņus. Viduslaiku tirgū varēs izbaudīt īstu viduslaiku atmosfēru, tā organizēšanā piedalās Latvijas vadošie viduslaiku vēstures rekonstrukcijas klubi un biedrības - vairāk nekā 60 dalībnieki, tanī skaitā seno amatu lietpratēji. Svētku dalībnieki būs ģērbušies seno rīdzinieku apģērbā, pārstāvot laika posmu no X līdz XVI gadsimtam.

 

Baudi «Jāņa Streiča Rīgu»!

12. - 14. augusts 11:00 - 18:00 / Rīgas Kino muzejā Peitavas ielā 10 (ieeja no Mazās Peitavas ielas)

2016. gads Latvijas kino vidē ir pasludināts par Jāņa Streiča gadu. Svinot šo lielo notikumu, Rīgas Kino muzejs vēlas pievērst uzmanību Streiča daiļrades saistībai ar Rīgu. Kaut arī Streiča filmas lielākoties tiek asociētas ar lauku reģioniem, Rīgai ir īpaša nozīme viņa filmogrāfijā. Rīga Streiča filmās parādās kā mītiska vieta, kur iespējami gan labi, gan slikti piedzīvojumi, un tā ir vieta nebēdnīgām rotaļām. Rīga ir arī vieta, kas sabojā krietnus cilvēkus, pretnostatot rīdziniekus pret lauciniekiem. Rīga reizēm Streiča filmās ir kā atspēriena punkts, kur sākas darbība, kur varoņi satiekas, lai tālāk risinātu savas attiecības citur – ārpus pilsētas.

Karte, kas pētīs attiecības starp Streiču un Rīgu, būs pieejama drukātā versijā no 12. augusta gan muzejā, gan Rīgas svētku informācijas centros. Karti papildinās iespēja noskatīties attiecīgos filmu fragmentus Rīgas Kino muzeja telpās svētku norises laikā.

Rīgas svētku laikā iepriekš noteiktos laikos tiks nodrošinātas ekskursijas muzejā gida pavadībā, un tiks piedāvātas ekskursijas gan pieaugušajiem, gan ģimenēm ar bērniem.

Tāpat abās dienās tiks piedāvāta iespēja piedalīties sietspiedes darbnīcā, lai apdrukātu līdzpaņemtu auduma izstrādājumu – krekliņu, maisiņu u.c. - ar Jāņa Streiča filmu varoņu attēliem un populāriem meistara filmu citātiem.

Rīgas svētku laikā muzejā būs iespēja arī noskatīties fragmentus no dažādām Jāņa Streiča filmām.

Pasākumi

  • Iespēja skatīties Streiča filmu fragmentus muzeja zālē: 11:00 – 14:00
  • Ekskursija pa muzeju gida pavadībā: 14:00 – 15:00
  • Iespēja skatīties Streiča filmu fragmentus muzeja zālē: 15:00 – 17:00
  • Ekskursija pa muzeju gida pavadībā: 17:00 – 18:00
 
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Kusties, sporto - esi aktīvs!

Fitnesa treniņš «Rīga mostas svētkiem»

13. augusts 07:00 - 10:00 /Lucavsalas atpūtas zonā

Uz skatuves kāps profesionāli kluba «My Fitness» treneri, kas vadīs 3 dažādas fitnesa nodarbības. Atsevišķs treniņš plkst. 8.10 paredzēts skrējējiem. To vadīs «Nike Run Club» treneri, dodoties skrējienā pa Lucavsalu.

Programma:

  • Ierašanās no 6.40. Treniņa dalībniekiem būs pieejama mantu glabātuve un ģērbtuves.
  • 7.10 – 7.55 YOGA (trenere Linna Ostrovska);
  • 8.10 – 8.55 NTC (trenere Daiga Otomere); «Nike Run Club» skriešanas treniņš (treneris Roberts Radičuks);
  • 9.10 – 9.55 Funkcionālais treniņš (treneris Kristaps Apsītis).

Uz vietas būs iespējams iegādāties kafiju un vieglas brokastis, lai radītu fantastisku svētku brīvdienu atmosfēru un garšu. Līdzi var ņemt paklājiņus, sedziņas, lai bez steigas izbaudītu rītu gan pasākuma laikā, gan pēc tā. Nodarbības paredzētas gan sievietēm, gan vīriešiem.

Diennakts basketbola turnīrs «Krastu mačs»

13. augusts 13:00 - 00:00 / Laukumā pie Latvijas Nacionālās operas un baleta

Diennakts basketbola turnīrs «Krastu mačs» – Ginesa rekorda vērta basketbola spēle, kurā sacenšas Rīgas pilsētas Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji, šogad notiks jau septīto gadu. Rezultāts pēc sešu gadu mačiem ir 3:3, kas ir jo īpaši intriģējoši. Turnīru atklās trīs punktu metienu un bumbas triekšanas grozā no augšas konkursi. Tāpat pasākuma dalībniekus un apmeklētājus visu diennakti priecēs galvaspilsētas labākie dīdžeji un sestdienas vakarā arī Latvijā populāru mūziķu uzstāšanās. Šī gada dalībnieku kreklu dizainu veidojis viens no spilgtākajiem Latvijas jaunajiem māksliniekiem Kristians Brekte, savukārt «Krastu mača» kausa autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslinieks Aigars Bikše. Šis ir vērienīgs un aizraujošs tautas sporta pasākums. Tajā jau tradicionāli piedalās Latvijas lielākās augstskolas, aktieri, mūziķi, uzņēmēji, žurnālisti, politiķi, dažādu vecumposmu Latvijas basketbola valstsvienību pārstāvji, ratiņbasketbolisti u.c. basketbola entuziasti. 2015. gada turnīrā laukumā devās arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Latvijas «Match Race» čempionāts 2016. Rīgas kausa izcīņa

12. - 13. augusts 12:00 - 20:00 / Daugavā starp Vanšu un Akmens tiltu

«Match Race» burāšanas sacensības ir cīņa starp divām identiskām jahtām, kas sacenšas viena pret otru īsā distancē. Šis «viens ar vienu» duelis ir stratēģijas un taktikas spēle. «Match Race» jahtas komanda sastāv no 4 cilvēkiem un tā ir tieši tik stipra, cik stiprs ir tās vājākais posms, tāpēc šajās sacīkstēs ļoti reti var uzvarēt vājākās komandas. Sacensības norisināsies Daugavā pretī Vecrīgai, tās būs ērti vērot gan no Daugavas krastiem, gan Vanšu un Akmens tilta. Tajās spēkiem mērosies 10 augstākā līmeņa «Match Race» burātāju komandas no Somijas, Lietuvas, Latvijas, Krievijas, Igaunijas un Polijas. Atbilstoši noteikumiem pirmajā dienā izslēgšanas posmā katrai komandai ir jāsacenšas ar katru, attiecīgi pusfināls un fināls notiks otrajā dienā. Latviju pārstāvēs vairākkārtējs Pasaules un Eiropas čempions burāšanā kapteinis Madars Alviķis ar komandu.

«Lucavsalas kauss" pludmales volejbolā

12. augusts - 13. 15:00 - 00:00 / Lucavsalas atpūtas zonā

Turnīra grupas spēles 12. augustā noritēs līdz pat pusnaktij un pēdējās spēles noritēs starmešu gaismā, kas šo pasākuma padara īpašāku. Skatītājus uzmundrinās pasākuma vadītājs un profesionāls DJ, kā arī aizraujoši konkursi un prognožu spēle; spraigās sacensības ērti būs vērot no īpaši tām būvētām tribīnēm. Turnīru raksturo augsts profesionālais līmenis, tādēļ pirms spēlēm tiek rīkotas kvalifikācijas sacensības. Dalībniekiem par motivāciju nebūs jāsūdzas, jo organizatori ir parūpējušies par specifiskiem kausiem un naudas, kā arī sponsoru balvām.

 
Foto: rigassvetki.lv

Pašdarināto braucamrīku festivāls – sacensības: jautri un krāšņi

Arī šogad Rīgas svētku ietvaros notiks jau par tradīciju kļuvušais «Nissan Norde Cartoon rallijs», jeb uzņēmumu, radošo apvienību, skolu un draugu grupu pašdarināto braucamrīku festivāls – sacensības, kurās dalībniekiem ir iespēja interesantā veidā prezentēt sevi, piedalīties dažādos konkursos un sacensties veiklības braucienā ar pašdarinātiem braucamrīkiem.

Šī gada projekta ietvaros dalībnieki tiek aicināti braucamrīku izskatā atspoguļot saistību ar kino pasauli. Mūsu galvaspilsēta ir saistīta ar daudzu filmu uzņemšanu un to visu organizatori aicina integrēt braucamrīku dizainā. Dalībnieku uzdevums būs ne tikai radoši noformēt savu braucamrīku, bet arī parādīt konkrētā vēsturiskā laika posma kultūrvēsturiskās iezīmes.

Šogad organizatori ir vienkāršojuši prasības dalībniekiem. Pasākumam varēs pieteikt gan standartizētus kājminamus, gan vienkārši stumjamus, velkamus vai ripojošus braucamrīkus. Dalībnieki nav ierobežoti un var brīvi izpaust savas idejas un domas lidojumu, bet braucējiem ir jāparūpējas ne tikai par braucamrīka dizainu, bet arī par sava tērpa stilu un dizainu. Tāpat katrai komandai tiks dota iespēja īsai prezentācijai, kas raksturos viņus un viņu braucamrīku. Šajā sadaļā pievienoties braucēju komandai drīkstēs arī citi – darba kolēģi vai draugi. Komandas pieteikt var līdz 10. augustam mājas lapā www.sacensibas.lv.

Sacensības, kā allaž, iesāksies ar komandu parādi. Tad sekos braucieni, kuri notiks īpaši izveidotā trasē Kronvalda parkā. Organizatori uzsver, ka uzvarai nav vajadzīgs ātrākais braucamrīks. Galveno balvu saņems atraktīvākie un izdomas bagātākie. Būs arī atsevišķas veicināšanas balvas par labāko dizainu, komandas vizītkarti un citām atraktīvām lietām.

 
Foto: rigassvetki.lv

Filmējam jūgendstilu «Pirms 100 gadiem Albert’ ielā»

13.augustā no plkst.12.00 līdz 18.00 aicinām ikvienu Rīgas svētku viesi apmeklēt Alberta ielu un iejusties simts gadus senā pagātnē, kad savu uzvaras gājienu Rīgā sāk kino.

Svētku laikā iela pārvērtīsies kino uzņemšanas laukumā, kur taps mēmais kino, tiks meklēti aktieri un radīta mūzika.Svētku viesu vidū daudzi pazīstami cilvēki, to vidū arī arhitekts Mihails Eizenšteins ar mazo dēlu Sergeju, kas gūs pirmo pieredzi kino uzņemšanā, lai pēc tam savu vārdu ierakstītu kino vēsturē. Pagriezīsim laiku atpakaļ un tiksimies Alberta ielā 1916.gadā!

«Pirms 100 gadiem Albert’ ielā» uzburs jūgendstila laika atmosfēru, kad Rīgā tika celti moderni nami, pa ielu pastaigājās labi ģērbti pilsētnieki, bet kino meistari uzņēma pirmās mēmās kino filmas. Pasākuma apmeklētāji tiks aicināti iesaistīties jūgendstila perioda kino filmēšanas ainās un piedalīsies kino tematikai veltītās izglītojošās aktivitātēs. Ielu piepildīs filmēšanas komanda - režisors, operators, aktieru trupa un asistenti, kas iesaistīs svētkudalībniekus filmas veidošanā. Norisināsies daudzveidīgas radošās darbnīcas: kino grima meistardarbnīca, mēmā kino apskaņošanas meistardarbnīca, darbnīca «Pie daiļās cepurnieces», «Modistu» ? šuvēju un modelētāju meistardarbnīca, fotodarbnīca, pindzelēšanas darbnīca un jūgendstila dekoru veidošanas meistardarbnīca. Īpaša loma būs «Ceļojumu bodei», kura piedāvās doties «ceļojumā laikā» un gida pavadībā iepazīt Mihaila Eizenšteina projektētās ēkas. Teatralizētās ainās piedalīsies tādi slaveni personāži kā būvinženieris Mihails Eizenšteins ar kundzi un dēlu Sergeju Eizenšteinu, gleznotājs Janis Rozentāls un kundze Ellija Forsele - Rozentāle, arhitekts Konstarntīns Pēkšēns ar kundzi Annu.

Svētku viesus priecēs ielu cirka tēli un kino muzikantu trupa. Apmeklētāji tiks aicināti izzināt Rīgas vēsturi un ar jūgendstilu saistītos nozīmīgos notikumus, līdzdarboties konkursos un teatralizētās 20.gadsimta sākuma sadzīves ainās. Par dančiem un jautrību rūpēsies «Pažarnieku orķestris» un dejotāji, bērniem būs iespēja darboties radošajā darbnīcā «Izkrāso melnbalto kino». Tāpat pasākuma viesi varēs vērot jūgendstila modes demonstrējumus un pavisam eksotiskas galvassegas, mācīties deju soļus un baudīt jūgendstila laikam raksturīgus ēdienus.

 
Foto: rigassvetki.lv

Piedzīvot īstus zirgus uzvedumā

Jau trešo gadu «Latvijas Šķirnes zirgu audzētāju asociācija» Rīgas pilsētas svētku viesiem ļaus piedzīvot zirgus – pasākumā «Latvijas zirgi senāk un tagad» - 13. augustā 12:00 - 17:00 Arkādijas parkā, Rīgas svētku 2016 ietvaros.

Viens no harmoniskākajiem dzīvniekiem un romantisma simboliem ir ZIRGS. Ne velti mākslā, glezniecībā, kino zirgs tiek uzskatīts kā harmonijas, miera un mīlestības simbols. Laika gaitā, cilvēki pieradinot zirgu kā savu draugu gan to ir padarījuši par savu palīgu, kalpu, lepnības, bagātības simbolu un sporta partneri.

Tehnikas progress, kas ir pašu cilvēku radīts, padara cilvēku arvien bezvērtīgāku un nevajadzīgāku. Varbūt cilvēkiem vairāk vajadzētu meklēt dabas dotās zīmes un ievērot tās, meklēt sen aizmirstu savstarpējo saskarsmes mākslu, ko varam vērot dzīvnieku pasaulē?

Šo harmoniju un, kas iznāk, ja to mēģina izjaukt, mēs jums mēģināsim parādīt Rīgas svētkos – uzvedumā «Notikums Arkādijā».

Lai demonstrētu zirgu klātbūtni kino Arkādijas parka teritorijā tiks izveidots filmēšanas laukums, kurā tiks veikta uzveduma – stāsts bērniem un pieaugušajiem «Notikums Arkādijā» filmēšana.

Stāsts aizvedīs mūs uz Arkādijas valsti, kurā kopš seniem laikiem ir dzīvojuši kārtīgi, strādīgi un mīlestībā tikumiski audzināti cilvēki, kas nodarbojās ar zirgkopību.

Skatītājiem tiks dota iespēja ieskatīties šīs pilsētas vienas dienas notikumos, kad tiek svinēti Arkādijas valsts svētki, kuru vispārējo līksmību jauks svešzemju iebrucēji, kuri mēģina diktēt savus noteikumus. Intrigas, mīlestība, kaujas – to visu Jūs redzēsiet!

Uzveduma demonstrācija būs plkst. 12:40 un 15:00.

Pasākumā piedalīsies un ar solo programmu uzstāsies Katariina Albrecht no Somijas, kura ar saviem unikālajiem šoviem uzstājusies daudzās pasaules valstīs. Priekšnesumā tiks demonstrēs loka šaušanas un jāšanas zirga mugurā apvienojums «Horseback Archery», kas mūsdienās ir kļuvis par vienu no cīņas sporta veidiem, ko mēdz saukt pat par mākslu, nevis sportu.

Šos paraugdemonstrējumu būs iespēja vērot 14:00-14:30 un 16:10-16:40.

Bērniem būs iespēja attīstīt un pielietot savas radošās prasmes zīmēšanā un Lego konstruktoru būvēšanā.

Visas dienas garumā darbosies mājražotāju stendi, kalēja darbnīca, kā arī būs iespēja iemēģināt roku loka šaušanā.

Arkādijas parkā būs iespēja pieskarties zirgiem, tos paglāstīt un sajust to ķermeņa siltumu, kā arī izjust filmēšanas laukuma īpašo gaisotni.

Pasākuma laikā būs iespēja iegūt padziļinātu informāciju par zirgiem un to pielietojumu, kā arī vadošie Latvijas zirgkopības speciālisti atbildēs uz apmeklētājus interesējošiem jautājumiem.

 
Foto: rigassvetki.lv

«Brīnumainais kino parks» - Ziemeļblāzmā

Kultūras pils «Ziemeļblāzma» aicina uz Rīgas 815.gadadienas svinībām 13.augustā no 12.00 līdz 22.00.

Svētki tiks atklāti ar muzikālu festivāla «Tekstilmozaīka» tērpu parādi Ziemeļblāzmas pils parkā un pie tās Skatu torņa, izbaudot kino modes eleganci.

Pēc atklāšanas visā parka teritorijā apmeklētājus gaidīs radošas un izglītojošas darbnīcas un svētku viesi varēs baudīt daudzveidīgu izklaides programmu. Darbosies kino paviljons ar radošajām darbnīcām, leļļu darbnīca un kinozāle bērniem Tējas namiņā. Apmeklētājiem būs iespēja iejusties dažādu spēlfilmu aktieru tēlos, kā arī iepazīties ar kino tapšanas posmiem, kurus piedzīvo aktieris kino provēs, lai tiktu pieņemts filmēšanas laukumā. Omulībai 14.20 muzicēs pūtēju kvintets «Piecatā», bet 15.00 - vienmēr jautrais un atraktīvais orķestropēds un «Mirage Jazz Orchestra» diksilends programmā «Sapņu komanda».

Kultūras pils «Ziemeļblāzma» Kamerzālē no 12.00 līdz 19.00 tiks demonstrētas īsfilmas un kinohronikas par Rīgu, spēlfilma «Rainis» (1945), Dokumentālā filma «Dzintara latvietis 87», «Dokumentālists» un «Mans tēvs baņķieris».

Kultūras pils «Ziemeļblāzma» Lielajā zālē svētku apmeklētājus priecēs vairākas koncertprogrammas:

16.30 koncertprogrammā «Jums, Maestro!» muzicēs Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris, solisti Aija Vītoliņa un Daumants Kalniņš.

18.00 Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu kameransamblis «Dream team» uzstāsies ar koncertprogrammu «Latviešu un ārzemju kino mūzikas zelta mirkļi».

19.30 muzicēs retro orķestris «Bellaccord» ar koncertprogrammu «Labie gadi».

21.00 Happy Dance Studio «Kaija» ar dejas izrādi pēc Ričarda Baha grāmatas «Kaija vārdā Džonatans Livingstons» motīviem.

Vairāk par programmu uzziniet: http://ziemelblazma.riga.lv/.

IEEJA BEZ MAKSAS.

 
Foto: rigassvetki.lv

Dziedi, dejo, ēd un baudi svētkus sirdī - 11. novembra krastmalā

Rīgas 815.gadadienas svētkos pilsētas iedzīvotāji un viesi aicināti uz vienu no vērienīgākajiem svinību pasākumiem - «Tā nav dzīve, tas ir kino!», kas notiks sestdien, 13.augustā no plkst.12.00 līdz 23.00 11.novembra krastmalā.

Tā kā šī gada Rīgas svētku tēma ir kino, arī Krastmalas 13.augusta dienas programmas centrālais notikums saistīts ar kino tapšanu. Plkst.12.10 aizsāksies multimediālā projekta «Taisām kino» aktivitātes, kad 11. novembra krastmala pārtaps par filmēšanas laukumu, kur visas dienas garumā tiks veidota jauna filma «Kaisle uz akmens». Krastmalā tiks iekārtos ne tikai kino uzņemšanas paviljons, bet arī montāžas studija. Tiks filmētas četras filmas epizodes, kuru laikā aktīvi tiks iesaistīti arī klātesošie svētku apmeklētāji. Filmas pasaules pirmizrāde plkst.20.45 uz lielās skatuves ekrāniem.

Jau trešo gadu pēc kārtas Rīgas svētku pasākums krastmalā pulcēs arī daudzus moto sporta un spēkratu cienītājus. Šogad 11. novembra krastmalā varēs vērot motospēkratu parādi «Latvijas gada motocikls 2016» (plkst.12.00), Eksporta ielas posmā (starp Muitas un Miķeļa ielu) tiks noskaidrots «Rīgas kauss 2016» ātrākais Latvijas motobraucējs dragreisa disciplīnā (13.00-15.50), bet īsi pirms «Rīgas kausa 2016» ieguvēja noskaidrošanas (16.15), skatītājus un braucējus priecēs moto kaskadiera Jāņa Gaveikas triki.

Plkst.15.30 un 19.00 ikviens interesents aicināts noskatīties aizraujošu aviošovu virs Daugavas akvatorijas starp Akmens un Vanšu tiltu.

Pārsteidzošas emocijas raisīs svētku viesu - vertikālās dejas grupas «Il Posto» no Itālijas priekšnesumi plkst.13.40, 16.00 un 18.00.

Par muzikālo noformējumu 13.augustā visas dienas garumā rūpēsies grupas «Pērkonvīri», «Zāle», «Bunch of Gentlemen», «Limonāde», instrumentālā grupa DAGAMBA un romu folkmūzikas ansamblis «Ame Roma».

Svētku atmosfēru papildinās amatnieku tirgus, kas atradīsies 11.novembra krastmalā pie Akmens tilta un būs atvērts apmeklētajiem 13. un 14.augustā no plkst.12.00.

Visas dienas garumā Krastmalas teritorijā svētku viesiem būs iespēja piedalīties aktīvā tūrisma centra «Eži» kinematogrāfiski sportiskajās aktivitātēs, kā arī tapt par Eiropas koru olimpiādes un Nāciju Grand Prix Riga 2017 akcijas «Pasaules lielākais koris» reklāmas klipa dalībnieku «Live Riga» skaņu ierakstu studijā.

Vakara noslēgumā plkst.21.00 lielkoncerts «Kino gars» - viesības pie Lielā Kristapa, kura programmā skanēs pasaules un latviešu kino mūzikas zelta izlase, kas piedāvās doties aizraujošā ceļojumā cauri kino paaudžu un žanru daudzveidībai. Viesību dalībnieki - solisti Ieva Kerevica, Annija Putniņa, Ginta Krievkalna, Iluta Alsberga, Daumants Kalniņš, Andris Ērglis, Ralfs Eilands, Jānis Bukums, Inita Āboliņa (akordeons), Oskars Petrauskis (saksofons), Rīgaskamerkoris «Ave Sol», instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā, Svētku orķestris un deju grupa Rolanda Meržejevska vadībā. Koncertuzveduma mākslinieciskais vadītājs un diriģents Romāns Vanags. Pasākuma režisors Uģis Brikmanis. Scenogrāfs Aigars Ozoliņš.

Lielkoncerta noslēgumā - plkst.23.00 svētku uguņošana.

 

Tiks atvērtas slavenās Šerloka Holmsa dzīvokļa durvis

Ikgadējo svētku «Šerloka Holmsa dzimšanas diena» organizatori ņems aktīvu dalību Rīgas Svētkos 13.-14.augustā. Šogad visi svētku pasākumi ir veltīti Rīgai, kā kino pilsētai, kur tika un tiek uzņemtas daudz pazīstamo filmu. Arī leģendārais Igora Masleņnikova seriāls «Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumi», neapšaubami, ir viens no slavenākajiem un mīlētajiem kinošedevriem. Šerloka Holmsa dzimšanas diena, kas pirmo reizi Rīga tika nosvinēta 2012.gadā, kļuvusi par pirmo pilsētas tūrisma notikumu, balstītu uz mūsu pilsētas kinoindustrijas. Svētki ir kļuvuši par ļoti populārajiem rīdzinieku un viesu vidū, ikgadu pulcinot tūkstošus Šerloka Holmsa un citu Artūra Konana Dolia personāžu piekritējus uz kostimēto gājienu un citiām izklaidēm.

Slavenajā Jaunielas 22 pagalmiņā, kur 1979.-86.gados norisinājusies kulta seriāla filmēšana, svētku dalībnieki ir sagatavojuši piesātinātu interaktīvo programmu. Doktors Vatsons atvērs visiem interesentiem savu transporta rīku garāžu, misisa Hadsone cienās viesus ar tēju viesnīcas «Justus» kafejnīcā, bet sērs Artūrs Konans Doils pastāstīs par filmēšanu un atbildēs uz jautājumiem par sevi un varoņiem. Divu dienu garumā viesiem būs iespēja fotogrāfēties pie slavenajām Holmsa mājas durvīm Beikerstrītā 221b tā laikmeta kostīmos un ar atribūtiem. 14.augustā visi apmeklētāji varēs pirmo reizi ienākt pa Šerloka Holmsa mājas durvīm. Turklāt šīs durvis vēl arī ir ieeja Rīgas vēstures un kūģniecības muzejā, kas tiks saistīts ar slavenā detektīva dzīvi. Plkst 11:00, 14:00 un 17:00 notiks ekskursijas pa filmēšanas vietām. Sanākšanas vieta ir pie kafejnīcas «13 krēsli» (Jauniela 11), pieraksts pa tālruni +371 26468131.

Pasākumu laiks: 13.augustā no plkst. 11:00 līdz 20:00, 14.augustā no plkst. 11:00 līdz 18:00.

 
Foto: Ieva Čīka/LETA

Cirks bez dzīvniekiem - vienmēr labi!

Cirka mākslinieku trupas «Long Vehicle Circus» priekšnesumi (Prāga, Čehija)

13. - 14. augusts 13:00 - 16:00 / Vērmanes dārzā, laukumā pie restorāna «Bibliotēka No 1»

«Long Vehicle Circus» ir unikāls cirka mākslas projekts, kas apvieno staigāšanu uz koka kājām, dejas mākslu, akrobātiku, pantomīmu un bufonādi. Projekta pirmsākumi meklējami EXPO 2010 izstādē Šanhajā, kur mākslinieki uzstājās Čehijas dienu atklāšanas ceremonijā. Kopš tā laika trupa pārsteidz skatītājus ar bravūrīgiem priekšnesumiem apvienojumā ar izcilu aktiermākslas sniegumu. Katra uzstāšanās reize ir sīki izstrādāta un ietver sevī oriģinālas idejas izspēli. Komiski gangsteri vai «Gulbju ezera» balerīnas – lai arī kādos tēlos mākslinieki neiejustos, tie vienmēr iepriecina skatītājus ar oriģinālu un elpu aizraujošu akrobātikas šovu.

«Long Vehicle Circus» mākslinieki uzstājušies gan 2011. gada Pasaules hokeja čempionāta atklāšanas ceremonijā Košices pilsētā Slovākijā, gan mūzikas festivālā «United Islands» Prāgā, Karlovi Vari pilsētas karnevālā sešus gadus no vietas,
2014. gada Bahreinas Pirmās formulas «Grand Prix» programmā un starptautiskā mākslas projektā «Imaginations» Košices pilsētā 2016. gadā. Mākslinieki priecējuši publiku ar aizraujošiem akrobātikas priekšnesumiem arī ārpus Čehijas: Rumānijā, Zviedrijā, Slovākijā, Norvēģijā un Slovēnijā.

Uzstāšanās laiki:

  • 13.00 izrāde «Swing» (izrādes ilgums 20 minūtes)
  • 15.00 izrāde «Dances» (izrādes ilgums sešas minūtes)
  • 16.00 izrāde «Gangsterika» (izrādes ilgums 11 minūtes)

Prāgas pilsētas mākslinieki rīdziniekiem piedāvā arī seju apgleznošanas darbnīcu, kas darbosies no 12.00 līdz 14.30 un no 15.30 līdz 18.00

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu