Tiks izdota «The Rolling Stones» mono ierakstu izlase

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Rudenī paredzēts laist klajā jaunu rokgrupas «Rolling Stones» izlasi, kurā būs apkopotas viņu visslavenāko dziesmu mono ierakstu versijas no rokgrupas 60. gadu kataloga.

Krājumā «The Rolling Stones in Mono» būs atrodamas dziesmas no grupas studijas albumiem, kas laisti klajā laikā no 1964. līdz 1969. gadam, kā arī ieraksti, kuri atrodami EP vai singlos. Kopumā komplektā būs 186 dziesmas, no kurām 56 nekad nav bijušas pieejamas mono skanējumā kopš mūzikas pārcelšanas digitālajā formātā.

Ierakstu uzņēmums ABKCO 30. septembrī laidīs klajā vairākas šīs izlases versijas.

Fiziskais kolekcijas izdevums būs pieejams vai nu 15 kompaktdisku, vai 16 ilgspēlējošo skaņuplašu formātā, kam papildus būs pievienota 48 lappušu grāmata ar 5000 vārdu eseju, kuras autors ir žurnāla «Rolling Stone» redaktors Deivids Friks.

Kolekcija būs pieejama arī vairākos digitālos formātos - digitālā standarta un tīrā HD formātā, un tā arī būs piemērota «iTunes» mūzikas vietnei.

Laikā, kad grupa ierakstīja savas dziesmas, mono bija galvenais mūzikas atskaņošanas formāts, jo sabiedrībai vēl nebija plaši pieejamas stereo iekārtas. «Rolling Stones» dziesmu stereo versijas tika izveidotas pēc vairākiem gadiem, tāpat kā to darīja grupa «The Beatles», kas savas dziesmas pārpublicēja 2009. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu