Rīgas 815.gadadienas balle: «Tā nav dzīve, tas ir kino!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas 815.gadadienas svētkos pilsētas iedzīvotāji un viesi aicināti uz vienu no vērienīgākajiem svinību pasākumiem - «Tā nav dzīve, tas ir kino!», kas notiks sestdien, 13.augustā no plkst.12.00 līdz 23.00 11.novembra krastmalā.

Tā kā šī gada Rīgas svētku tēma ir kino, arī Krastmalas 13.augusta dienas programmas centrālais notikums saistīts ar kino tapšanu. Plkst.12.10 aizsāksies multimediālā projekta «Taisām kino» aktivitātes, kad 11. novembra krastmala pārtaps par filmēšanas laukumu, kur visas dienas garumā tiks veidota jauna filma «Kaisle uz akmens». Krastmalā tiks iekārtos ne tikai kino uzņemšanas paviljons, bet arī montāžas studija. Tiks filmētas četras filmas epizodes, kuru laikā aktīvi tiks iesaistīti arī klātesošie svētku apmeklētāji. Filmas pasaules pirmizrāde plkst.20.45 uz lielās skatuves ekrāniem.

Jau trešo gadu pēc kārtas Rīgas svētku pasākums krastmalā pulcēs arī daudzus moto sporta un spēkratu cienītājus. Šogad 11. novembra krastmalā varēs vērot motospēkratu parādi «Latvijas gada motocikls 2016» (plkst.12.00), Eksporta ielas posmā (starp Muitas un Miķeļa ielu) tiks noskaidrots «Rīgas kauss 2016» ātrākais Latvijas motobraucējs dragreisa disciplīnā (13.00-15.50), bet īsi pirms «Rīgas kausa 2016» ieguvēja noskaidrošanas (16.15), skatītājus un braucējus priecēs moto kaskadiera Jāņa Gaveikas triki.

Plkst.15.30 un 19.00 ikviens interesents aicināts noskatīties aizraujošu aviošovu virs Daugavas akvatorijas starp Akmens un Vanšu tiltu.

Pārsteidzošas emocijas raisīs svētku viesu - vertikālās dejas grupas «Il Posto» no Itālijas priekšnesumi plkst.13.40, 16.00 un 18.00.

Par muzikālo noformējumu 13.augustā visas dienas garumā rūpēsies grupas «Pērkonvīri», «Zāle», «Bunch of Gentlemen», «Limonāde», instrumentālā grupa DAGAMBA un romu folkmūzikas ansamblis «Ame Roma».

Svētku atmosfēru papildinās amatnieku tirgus, kas atradīsies 11.novembra krastmalā pie Akmens tilta un būs atvērts apmeklētajiem 13. un 14.augustā no plkst.12.00.

Visas dienas garumā Krastmalas teritorijā svētku viesiem būs iespēja piedalīties aktīvā tūrisma centra «Eži» kinematogrāfiski sportiskajās aktivitātēs, kā arī tapt par Eiropas koru olimpiādes un Nāciju Grand Prix Riga 2017 akcijas «Pasaules lielākais koris» reklāmas klipa dalībnieku «Live Riga» skaņu ierakstu studijā.

Vakara noslēgumā plkst.21.00 lielkoncerts «Kino gars» - viesības pie Lielā Kristapa, kura programmā skanēs pasaules un latviešu kino mūzikas zelta izlase, kas piedāvās doties aizraujošā ceļojumā cauri kino paaudžu un žanru daudzveidībai. Viesību dalībnieki - solisti Ieva Kerevica, Annija Putniņa, Ginta Krievkalna, Iluta Alsberga, Daumants Kalniņš, Andris Ērglis, Ralfs Eilands, Jānis Bukums, Inita Āboliņa (akordeons), Oskars Petrauskis (saksofons), Rīgas kamerkoris «Ave Sol», instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā, Svētku orķestris un deju grupa Rolanda Meržejevska vadībā. Koncertuzveduma mākslinieciskais vadītājs un diriģents Romāns Vanags. Pasākuma režisors Uģis Brikmanis. Scenogrāfs Aigars Ozoliņš.

Lielkoncerta noslēgumā - plkst.23.00 svētku uguņošana.

Ar detalizētu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv. Aktuālajām ziņām aicinām sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu «Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs»; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem - uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

Atgādinām, ka svētku dienās, 13. un 14.augustā, Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu