Bredlijs Kūpers veido seriālu par «Islāma valsts» izcelšanos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Aktieris Bredlijs Kūpers veido televīzijas miniseriālu, kura scenārija pamatā ir grāmatu par teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» pirmsākumiem, cerot, ka tas palīdzēs amerikāņiem izprast to, kā šī organizācija radusies.

Grāmatas «Black Flags: The Rise of ISIS» («Melnie karogi: «Islāma valsts» rašanās») autors Džobijs Voriks 2016.gadā ieguva Pulicera balvu. Grāmatā autors grupējuma vēsturei izsekojis no tā saknēm, kas esot meklējamas kādā nomaļā Jordānijas cietumā, līdz tās tapšanai par plašu islāma ekstrēmistu kustību, kas sagrābis plašas teritorijas Irākā un Sīrijā.

Grāmatā stāstīts arī par nelielu amerikāņu un starptautisko aģentu grupu, kuras uzdevums ir izbeigt teroristu darbību.

«Prieks beidzot par to paziņot sabiedrībai,» ceturtdien tviterī rakstīja 56 gadus vecais Voriks.

Kūpers, kas pazīstams ar lomām filmās «American Sniper» («Amerikāņu snaiperis») un «The Hangover» («Paģiras»), un viņa producentu kompānija veidos miniseriālu telekanālam HBO.

Bredlijs Kūpers filmā «Amerikāņu snaiperis»
Bredlijs Kūpers filmā «Amerikāņu snaiperis» Foto: Reuters/AP/Scanpix

Laikraksta «Washington Post» reportieris Voriks norādīja, ka seriāla mērķis ir izglītot par «Islāma valsts» darbību un tā motīviem. Šo tematu, kas Amerikas pilsoņiem pašlaik ir ļoti aktuāls un svarīgs, autors pārrunājis ar Kūperu.

«Tas pieder pie izklaides žanra, bet ne tikai,» piektdien ziņu aģentūrai «Reuters» stāstīja Voriks. «Mans stāsts ir labās rokās.»

Voriks pastāstīja, ka Kūpers kopā ar producentu Todu Filipsu gada sākumā apciemoja autoru viņa mājās Vašingtonas apkārtnē, lai apspriestu šo ideju.

«Rakstot grāmatu par reāliem notikumiem un par tik nopietnu tematu, cilvēks pēc tam jūtas glaimots, ka par to rodas interese izveidot filmu, taču tajā pašā laikā jūtos nedaudz noraizējies,» atzina Voriks.

«Jūs lauzāt galvu, kā to pārveidos,» piebilda Voriks, norādot, ka, lai arī pats scenāriju nerakstīs, viņš «jūtas kā partneris».

Pagaidām vēl nav ziņots par «Black Flags» projekta aktieriem vai pirmizrādes datumu.

Kūpers un Filipss 2014. gadā kopā izveidoja ražošanas uzņēmumu «Joint Effort». 19.augustā nāks klajā viņu kopējais projekts «War Dogs» («Kara suņi»), komēdija ar Kūperu vienā no galvenajām lomām par ieroču tirgotājiem Afganistānā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu