«Man kā māksliniecei lietu, tai skaitā ēdiena, estētiskajam baudījumam ir ļoti liela nozīme. Vienmēr un visur novērtēju krāsu saderību, minimālismu un dekorējumu. Kad mūsmājās ir svinības, viesi tiek kārtīgi aprūpēti. Galdā tiek celti gan sāļie ēdieni, gan reizēm arī mana iecienītākā zaļās tējas kūka. Šī kūka mani uzrunāja ar savu unikalitāti, vieglumu, krāsu saderību un lielisko garšu. Tās recepti ieguvu no iepriekšējā Japānas vēstnieka Latvijā sievas Keiko Osanai un esmu priecīga un pagodināta, ka viņa man to uzticēja. Arī manas meitas ir mazliet pievērsušās konditorejai. Esmu pārliecināta, ka meitai Džūlijai izdodas lieliskākais šokolādes fondī pasaulē,» stāsta latviešu māksliniece Ieva Bondare.
Ieva atklāj, ka zaļās tējas kūkas pagatavošana nav vienkārša. Pagāja kāds laiks līdz Ieva atkoda šo kūkas recepti, un tā izdevās ideāla. Liela nozīme, lai kūka izdotos, ir pannas izmēram. Tiklīdz Ieva to atklāja, kūka izdevās perfekta.
Uzzinot par draudzenes Signes Meirānes 100 gardāko kūku recepšu vākšanu grāmatai Latvijas simtgadē «100 kūkas un 1 svecīte», viņa apdomā pieteikt arī šo kūku, protams, papildinot tās recepti ar kādu Latvisku odziņu. Iespējams, tad starp 100 gardākajām, labākajām, senākajām un interesantākajām kūku receptēm būs arī zaļās tējas kūkas recepte.