Festivāla «Kubana» troksni centīsies mazināt ar citādu skatuves novietojumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai mazinātu iedzīvotāju neapmierinātību ar Lucavsalā šajā nedēļas nogalē notiekošā festivāla «Kubana» troksni, šogad tiks mainīts skatuves novietojums, kā arī izmantota mazāk jaudīga aparatūra, atklāja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Uģis Vidauskis.

Ņemot vērā pērn festivāla laikā saņemtās iedzīvotāju sūdzības par pārlieku skaļo mūziku, šogad būs nedaudz mainīts skatuves novietojums un atskaņošanas aparatūra vairs nebūšot tik jaudīga. Tāpat organizatori ir apņēmušies nakts stundās jo īpaši sekot līdzi mūzikas skaļumam.

Vienlaikus gan Vidauskis uzsvēra, ka tas negarantē, ka neviens neko nedzirdēs un ir jāņem vērā, ka vasara ir pasākumu, festivālu un koncertu laiks, un ir pilnīgi skaidrs, ka tie nevar noritēt pilnīgā klusumā.

Pašvaldība gan kopā ar koncerta organizatoriem darīšot visu, lai pilsētnieku neapmierinātība būtu pēc iespējas mazāka.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā pasākums «Kubana» no Kaļiņingradas apgabala tika pārcelts uz Rīgu «force majeure» apstākļos. Par festivāla mājvietu tika izraudzīta Lucavsala, un pasākums pulcēja ap 15 000 cilvēku, tostarp 6000 bijuši viesi no Krievijas.

Tomēr festivāls Rīgā tika aizvadīts ar zaudējumiem, pēc tā norises paziņoja pasākuma organizētājs Iļja Ostrovskis.

Daļa iedzīvotāju sūdzējās par festivāla radīto troksni. Festivāla pirmajā naktī Rīgas Pašvaldības policijā tika saņemtas 60 sūdzības par paaugstinātu trokšņa līmeni un naktsmiera traucēšanu. Cilvēki aktīvi sūdzējās arī sociālajos tīklos, novēroja aģentūra LETA. Daļa sūdzību tika adresētas Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S), norādot, ka viņš ir atbildīgs «par neizgulējušos cilvēku pieļautajām kļūdām un veselības problēmām», un skaidrojot, ka doma sarīkot šādu pasākumu pilsētas centrā nav bijusi saprātīga. Troksnis traucējis iedzīvotāju mieru dažādās apkaimēs, tostarp Mārupē un Ziepniekkalnā.

Tikmēr Ušakovs solīja, ka pašvaldība spriedīs par troksni ierobežojošiem risinājumiem Lucavsalā turpmāko pasākumu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu