Grīziņkalnā norisināsies kino svētki «Elpojiet dziļi»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No ģimenes arhīva

Grīziņkalna apkaimes iedzīvotāji un Rīgas svētku viesi 12. augustā aicināti uz Grīziņkalna kino svētkiem, kas šogad veltīti komponista Imanta Kalniņa kino mūzikai, gan svinot komponista jubileju, gan uzsverot Grīziņkalnu kā brāļu - Viktora un Imanta Kalniņa - bērnības mājvietu, informē pasākuma organizatori.

Rīgas Centrālās bibliotēkas Grīziņkalna filiālbibliotēkā, Alauksta ielā 10, no plkst.11 ikviens varēs apskatīt izstādi par Viktora Kalniņa un Imanta Kalniņa daiļradi «Es esmu bagāts...». Vakarpusē bibliotēkā gaidāmas divas tikšanās - plkst.17 ar grāmatu autoru un dzejnieku Viktoru Kalniņu jeb Viku un plkst.18 ar grāmatas «Menuets» autori un grupas solisti Inesi Pabērzu.

Savukārt koka ēku renovācijas centrā «Koka Rīga», Krāsotāju ielā 12, pulcēsies mazi un lieli animāciju filmu cienītāji, jo no plkst.14 tur notiks latviešu animācijas filmu skate, ko piedāvās studija «Dauka». Tikmēr plkst.15 interesentiem būs iespēja tikties ar režisori un producenti Rozi Stiebru, bet no plkst.15.30 ikviens varēs atklāt animāciju filmu veidošanu radošajā darbnīcā.

Imanta Kalniņa ģimene
Imanta Kalniņa ģimene Foto: no ģimenes arhīva

Lai iepazītu Grīziņkalna parku, 12. augusta vakarpusē, plkst.19, ikviens interesents aicināts doties ekskursijā vēsturnieka Voldemāra Eihenbauma vadībā, iepazīstot notikumus un cilvēku stāstus Grīziņkalnā cauri laikmetiem. Pulcēšanās ekskursijai pie pieminekļa 1905.gada revolucionāriem.

Svētku kulminācija sagaidāma piektdienas vakarā, kad laikā no plkst.20 Imanta Kalniņa radītajās melodijās skanēs viss Grīziņkalna parks. Ikviens gaidīts grupas «Menuets» koncertā, kas notiks divās daļās, un Kino piknikā ar režisoru Rozes Stiebras un Rolanda Kalniņa, kā arī kino aktiera Paula Butkēviča piedalīšanos.

Grīziņkalnā kino skatīšanās tika piedāvāta jau 1939. gadā. Turpinot un atjaunojot šo tradīciju, šogad Rīgas svētku laikā, plkst.21, pēc Rozes Stiebras uzrunas ikvienam būs iespēja redzēt jau leģendārās animācijas filmas «Zelta sietiņš» un «Zaķīšu pirtiņa», bet plkst.22 pēc režisora Rolanda Kalniņa sveiciena būs iespēja kopīgi noskatīties mākslas filmu «Elpojiet dziļi».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu