Latvijas Nacionālajā teātrī jaunajā sezonā pirmizrādes piedzīvos 15 iestudējumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Nacionālajā teātrī jaunajā sezonā pirmizrādes piedzīvos 15 jauniestudējumi, preses konferencē pastāstīja direktors Ojārs Rubenis.

Sagaidāms, ka Lielajā zālē pirmizrādi 15.septembrī piedzīvos režisores Ināras Sluckas izrāde pēc Andreja Upīša darba «Sieviete», bet 27.oktobrī režisora Viestura Kairiša izrāde «Pērs Gints».

Tāpat Lielajā zālē sagaidāma režisora Valda Lūriņa izrāde «Bišu māte un vilkacis», kā arī Valtera Sīļa «Savāds atgadījums ar suni naktī». Lielajā zālē sagaidāma arī Kirila Serebreņņikova izrāde «Guļošie» un Elmāra Seņkova darbs «Trīne».

Aktieru zālē skatītājus priecēs režisora Sīļa darbs «Veiksmes stāsts», kuram pirmizrāde paredzēta 21.septembrī, kā arī izrāde pēc Paula van Lona stāstiem «Šausmu autobuss», kuru veidos režisors Kārlis Krūmiņš. Tāpat Aktieru zālē sagaidāms režisores Indras Rogas darbs «Satikšanās», kā arī režisora Edmunda Freiberga iestudējums «Olivers».

Savukārt LMT Jaunajā zālē 22.septembrī gaidāma austriešu izcelsmes vācu režisora Folkera Šmita izrāde «Klavigo». Tāpat skatītājus priecēs režisores un horeogrāfes Agates Bankavas darbs «Nature Morte».

LMT Jaunajā zālē gaidāma arī režisora Elmāra Seņkova darbs «Kaija», kas veidots pēc Antona Čehova lugas, kā arī režisora Regnāra Vaivara «Lidojošais Travolta». Savukārt režisors Toms Treinis priecēs ar Gunāra Priedes lugu «Zilā».

Pagājušajā gadā teātrī nospēlēta 551 izrāde un Latvijas Nacionālo teātri apmeklējuši 174 113 skatītāji. Turpinās tendence pieaugt pieprasījumam pēc mazo spēles laukumu izrādēm, bet renesansi piedzīvo arī Lielā zāle, norādīja teātra pārstāvji.

Teātris ir saņēmis 33 «Spēlmaņu nakts» nominācijas.

Aizvadītajā sezonā Lielajā zālē visvairāk spēlētās izrādes ir «Uguns un nakts» - 23 reizes, «Cilvēks, kas smejas» - 20 reizes, kā arī «Žurkas ekslibris» - 20 reizes.

Aktieru zālē pieprasītākās izrādes bijušas «Antigone», kas spēlēta 31 reizi, un «Ezeriņš» - 27 reizes. Savukārt LMT Jaunajā zālē spēlētākās izrādes ir «Zēns» - 21 reize, «Ciemiņi» - 20 reizes, kā arī «Mollija saka jā» - 14 reizes.

Sagaidāms, ka šodien Lielajā zālē notiks arī sezonas atklāšanas svinīgā sapulce, kur tiks pasniegtas jau tradicionālās teātra balvas - Veltas Līnes un Kārļa Sebra gredzeni, Elzas Radziņas kulons, kā arī godināti pagājušās sezonas noslogotākie aktieri un labākie tehniskie darbinieki.

Tāpat sveikta tiks arī aktrise Līga Liepiņa, kurai 1.augustā bija dzimšanas diena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu