Notiks XXIV Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ikviens aicināts izmantot lielisku iespēju Siguldā baudīt izcili profesionālu mūzikas mākslu un XXIV Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku laikā no 29.jūlija līdz 31.jūlijam apmeklēt piecus augsta līmeņa opermūzikas koncertus.

Piektdien, 29.jūlijā, plkst.19.00 Siguldas Jaunās pils dārzāSvētku atklāšanas koncertā baudīsim visskaistākās mūzikas kokteili ar fragmentiem no skaistākajām operām, operetēm un populārās mūzikas solistuDināras Rudānes,Irmas Pavāres, Jura Ādamsona un Miervalda Jenča izpildījumā.

Sestdien, 30.jūlijā, plkst.15.00Siguldas Jaunās pils dārzāJauno talantu koncertā apmeklētājus priecēs gan latviešu studenti Kristaps Ivanovs un Vizma Zvaigzne no Berlīnes konservatorijas, gan talanti no Latvijas. Īpašu skanējumu koncertam piešķirs izcilā jaunā vijolniece Taise Ticiāna Geitus-Eitvina, kura koncertā atskaņos Žila Masnē «Meditāciju» un Kamila Sensānsa «Introdukciju un rondo kapričiozo».

Sestdienas vakarā, plkst.21.00 Siguldas pilsdrupu estrādē būs krāšņs Dž.Verdi kaisles un smeldzes operas «Masku balle» brīvdabas oriģināliestudējums.Šī opera uzskatāma par visīstāko bel canto (skaistās dziedāšanas) šedevru. Galvenajās lomās – Barbara Havemane (Barbara Haverman) no Francijas, Jānis Apeinis, Andris Ludvigs, Krišjānis Norvelis, Andžela Goba, Kristīne Gailīte, Rihards Mačanovskis u.c., diriģents Vladimirs Kiradžijevs (Vladimir Kiradjiev), režisors Edmunds Freibergs, scenogrāfs Aigars Ozoliņš un kostīmu māksliniece Ieva Kundziņa.

Svētdiena, 31.jūlijs, kā vienmērpulcēs mūzikas cienītājus uzGarīgās mūzikas koncertu, kurāplkst.13.00 Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā ērģeļu pavadībā dziedās jaunie talanti.

Svētdienas vakarpusē, plkst.18.00 Siguldas pilsdrupu estrādē ikviens aicināts baudīt izcilu muzikālo skanējumu Galā koncertā «Marina Rebeka Siguldā». Šī gada svētku apmeklētājiem un rīkotājiem ir neizsakāmi veicies, jo tieši šogad zvaigznes ir sastājušās tā, lai Siguldā varētu mirdzēt viena no mūsu spilgtākajām un izcilākajām operas zvaigznēm – Marina Rebeka. Kopā ar Marinu Rebeku Galā koncertā uzstāsies tenors Filips Do (Philippe Do) no Francijas, mūsu solistiRihards Mačanovskis,Kalvis Kalniņš, Krišjānis Norvelis un citi. Kā īpašs pārsteigums koncertā būs kaislīgais soprānu trio no Itālijas«Appassionante». Koncertu diriģēs Atvars Lakstīgala un piedalīsies festivāla koris un orķestris.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties «Biļešu Paradīzes» kasēs un Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē.Turpinot skaistu tradīciju, arī šogad Siguldas Opermūzikas svētku organizatori piedāvā apmeklētājiem interesantu un aizraujošu kultūras papildprogrammu Siguldas pils kompleksa dārzā. Ieeja šajos pasākumos būs bez maksas. Sīkāka informācija www.sigulda.lv.

XXIV Starptautiskos Siguldas Opermūzikas svētkus piedāvā svētku producents un radošais direktors Dainis Kalns sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību. Svētkus atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, SIA «Inchcape BM Auto», viesnīca «Konventa Sēta»un tipogrāfija «ULMA», informē Tvnet.lv un Inbox.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu