Ar Mielavu, Ronsonu un Hauliju noslēdzas «Positivus» pirmā diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties uz sinoptiķu prognozēm, pirmā festivāla «Positivus» diena aizvadīta bez lieliem nokrišņiem. Arī tradicionālie sastrēgumi izpalika, kas ļāva daudziem labas mūzikas cienītājiem festivālā nokļūt laicīgi un bez lieka stresa. Diemžēl piektdienas programma bija spiesta izstikt bez vakara galvenā mākslinieka - britu dziedātājas Elijas Goldingas, taču viņu aizvietojušais dīdžejs un producents Marks Ronsons lieliski tika galā ar šo slogu, spēlējot fanku, hiphopu un vienkarši labu dejojamu mūziku teju visām gaumēm.

Pirms tam festivāla publiku pamatīgi izdancināja britu elektrodīvaiņi «Hot Chip», kuri Apvienotās Karalistes topus iekaroja ar 2006. gada grāvēju «Over and Over».

Lielisku koncertu uz Nordea skatuves sniedza «Šefīldas Rojs Orbisons» - Ričards Haulijs, liekot festivāla apmeklētājiem apstāties un ieklausīties mūziķa baritona maģijā.

Īsti latviska sadziedāšanās notika uz «Palladium» skatuves, kur uzsājās «Mielavs un pārcēlāji», izpildot arī «Jauna mēness» zelta repertuāru.

Festivālā netika piemirsts arī par Nicā notikušo teroraktu. Pirms katras mākslinieku uzstāšanās uz skatuvēm, gaismām izstarojot Francijas karoga krāsas, tika pieminēts slaktiņš, kurā dzīvību zaudēja vismaz 84 cilvēki.

Jau rīt, 16. jūlijā, «Positivus» otrajā dienā uzstāsies tādi mākslinieki un grupas kā «Supper Besse», Džosa Stouna, «Latvian Radio Big Band & Rals Eilands:Cits Pauls», Ozols, «Skyforger», «Satellites LV», Džons Ņūmens, Mercury Rev, «M83» un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu