«Saulkrasti Jazz 2016» mūzika dažādām gaumēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

19. starptautiskais starptautiskais džeza festivāls «Saulkrasti Jazz 2016», kas šovasar pulcēs mūziķus no visdažādākajām valstīm, savā programmā piedāvās dažādām gaumēm veltītus koncertus, šodien žurnālistiem stāstīja «Saulkrasti Jazz» direktors Raimonds Kalniņš. Viņš atklāja, ka visi festivāla koncerti ir interesanti, un tie veidoti ar domu, lai katru dienu piedāvātā mūzika patiktu dažādām gaumēm. Būs koncerti, kas patiks gan tiem, kas no mūzikas saprot mazliet vairāk, gan arī tādi koncerti, kas patiks klausītājiem, kuri mūzika nav tik ļoti sagatavoti, solīja festivāla direktors.

Festivāls notiks no 18. jūlija līdz 23. jūlijam. Katru dienu plkst.15 Saulkrastos, Saules laukumā, būs baudāmi festivāla bezmaksas koncerti, bet plkst.19 «Minhauzena Undā» izskanēs festivāla vakara maksas koncerti. Katru vakaru koncertā uzstāsies trīs grupas.

Kalniņš minēja, ka šovasar festivālā būs pārstāvētas tādas valstis kā Spānija, Itālija, Vācija, ASV, Ungārija, Latvija un citas. Kopumā festivālā piedalīsies 25 mūziķu sastāvi. Īpašs priekš festivāla direktoram esot par to, ka «Saulkrasti Jazz 2016» piedalīsies jaunie pašmāju mūziķi, kuri savulaik apguvuši zināšanas festivāla nometnēs, bet tagad ir pieprasīti mūziķi ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs.

Viņš arī atzīmēja, ka festivāla viesu vidū būs orķestris «Synthesis» no ASV, kas koncertu sniegs ne tikai Saulkrastos, bet arī Rīgā. Kolektīvs Latvijā ieradīsies savas Baltijas tūres laikā.

Savukārt festivāla īpašais viesis būs Gabors Dorneis, kuru šobrīd var uzskatīt par vienu no veiksmīgākajiem jaunajiem bundziniekiem pasaulē.

Festivāla mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis pauda prieku, ka aizvien vairāk festivāla apritē sāk parādīties pašmāju mūziķi, kuri apguvuši zināšanas lielās un gudrās skolās. Viņu vidū ir grupa «Coolmans Reports», kuras mūziķi visi mācās Bērklija Mūzikas koledžā, un bundzinieks Mareks Logins, kurš festivālā uzstāsies trio «Sinkope» sastāvā. Tāpat programmu papildinās panākumus guvusī vokālā grupa «Framest» un par nopietniem māksliniekiem kļuvusī grupa «Pieneņu vīns».

Bez festivāla koncertiem Saulkrastos, kā ierasts, norisināsies arī meistarklašu nometne. Nometnes dalībnieki visu nedēļu dzīvos atpūtas kompleksā «Minhauzena Unda» un katru dienu piedalīsies intensīvās mūzikas meistarklasēs, kā arī veidos ansambļu sastāvus, gatavojot studentu koncerta programmu. Festivāla laikā tiks vadītas sešas meistarklases - ģitāras, bungas, basa, vokāla, taustiņinstrumentu un pūšamo instrumentu.

Mūziķe un grupas «Coolmans Reports» dalībniece Sintija Grigorjeva, kura pirmo reizi pirms pieciem gadiem festivālā piedalījās meistarklašu nometnē, sacīja, ka nometnē gūtā pieredze, kontakti un zināšanas bijis kā stimuls turpināt iesākto mūzikā.

«Muzikālais ceļojums sākās nometnē. Tā iedvesma, kas tiek gūta šajā nedēļas laikā, nav vārdiem aprakstāma. Pie meistarklašu vadītājiem var smelties zināšanas, bet sastaptie mūziķi var izmainīt teju visu tavu dzīvi. Toreiz viena saruna ar mūziķi Ķēstuti Vaigini mainīja manī visu, viņš viesa man ticību pašai sev,» uzsvēra mūziķe, piebilstot, ka festivāla rīkotāji dara daudz jauno mūziķu labā, jo viņi paver jaunajiem mūziķiem visu pasauli.

Tam, ka festivāla rīkotāji nopietni iesaistās Latvijas džeza izglītības sistēmā, piekrīt arī bundzinieks Mareks Logins. Viņš skaidroja, ka rīkotāji dara visu, lai jaunatne augtu un interesētos mūzikā.

Biļetes uz festivāla maksas koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu