Cēsīs svinēs «Imantdienu» 40 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

9. jūlijā Cēsu Pils parka estrādē notiks tradicionālie komponista Imanta Kalniņa mūzikas svētki, informēja Kārlis Auzāns. Šī gada svētku devīze ir «Imantdienām 40», jo tieši tik gadu pagājis kopš šīs tradīcijas iedibināšanas. Ņemot vērā apaļo jubileju, Imantdienu koncertā gaidāmi daudzi īpaši pārsteigumi.

Imantdienu 40 gadu jubileja zīmīgi saskan ar citiem nozīmīgiem svētkiem, jo tieši šogad komponists Kalniņš svin savu 75.dzimšanas dienu. Dubultajos svētkos klausītājiem tiks dāvāti daudzi jaunu dziesmu pirmatskaņojumi vairāku kolektīvu izpildījumā.

Koncerta pirmajā daļā tradicionāli uzstāsies grupa «Turaidas roze», solisti Olga Rajecka un Uģis Roze. Viņu izpildījumā skanēs gan jaunas dziesmas, gan labi pazīstamas melodijas.

Savukārt koncerta otrajā daļā muzicēs apvienība «Raxtu raxti», piedāvājot gan vairākus pirmatskaņojumus, gan arī labi pazīstamas un iemīļotas Kalniņa dziesmas.

Koncerta kulminācija sagaidāma trešajā daļā ar grupas «Autobuss debesīs» un īpašo viesu uzstāšanos. Arī šajā koncerta daļā būs vairāki pirmatskaņojumi, bet noslēgumā uz skatuves kāps Renārs Kaupers, atdzīvinot 1997. gada ieraksta «Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet» dziesmas.

Līdztekus Imantdienu apmeklētājiem būs unikāla iespēja atkal dzirdēt pirms vairākiem gadiem no Latvijas emigrējušās dziedātājas Agneses balsi. Īpaši šim pasākumam par godu viņa solījusi ierasties Latvijā un piedalīties Imantdienu koncertā, dziedot pazīstamākās Kalniņa dziesmas no albumiem «Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet» un «Es redzēju sapnī». Koncerta noslēgumā sagaidāma tautas sadziedāšanās.

Imantdienu koncerta sākums gaidāms plkst.20. Biļetes uz koncertu jau pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un mājaslapā «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu