Video: Konkurss «Pop stage Riga 2016» atrod jaunu topošo zvaigzni

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Par ko sapņo izpildītājs? Lai par viņu uzzinātu, lai viņa dziesmas klausītos, lai viņa mūzikas video rādītu telekanāli, bet garām ejošie atpazītu un smaidītu, nejauši pamanot uz ielas. Aizvadītās nedēļas nogalē Rīgā notika pirmais vokālistu konkurss «Pop stage Riga 2016», kur dalībniekiem tika dota iespēja cīnīties par dāvanu – ne tikai dziesmas ierakstu, bet arī tās komponēšanu speciāli uzvarētājam, mūzikas video filmēšanu, kā arī tā tālāko virzīšanu mūzikas tirgū un mākslinieka producēšanu.

Konkursa moto - «The star will rise» (radīsies zvaigzne) – nozīmē, ka konkursa producenti un galvenais organizators – labdarības fonds «Zelta sirds» ir gatavi noteikt topošo zvaigzni un veicināt tās atbalstu un profesionālu izaugsmi.

Konkursanti uzstājās auditorijas priekšā, sniedza vokālo priekšnesumu, kuru vērtēja profesionāli un populāri Latvijas šovu biznesa pārstāvji.

Konkursa žūrijas sastāvā bija producents Juris Millers, komponists Gaitis Lazdāns, dziedātāja un vokālā pedagoģe Rūta Dūduma, dejotājs Rolands Šteinbergs, aktrise, dziedātāja, televīzijas personība Vita Balčunaite, pasākumu organizatore un vadītāja Jeļena Tonova, dziedātājs Valērijs Bogdanovs, kā arī konkursa viesis un pārstāvis no Nīderlandes, ģitārists un mūzikas producents Nīlss Onstenks.

Žūrija vērtēja dalībniekus desmit ballu sistēmā, vadoties pēc pieciem kritērijiem – vokālā meistarība un dziedāšanas tehnika, intonācijas tīrība, izpildījuma izteiksmība, skatuves tēls un prasme uzturēties uz skatuves.

Iespējams, tieši kritēriju daudzums mazliet samulsināja žūriju, jo par vienu un to pašu, pēc žūrijas domām, izdarīto pārkāpumu, divas izpildītājas saņēma pilnīgi pretējas atzīmes. Džinsas un t-krekls roka dziesmai tika uzskatīts par nepiemērotu skatuvei, bet kupla kleita un kedas klasiskajai kompozīcijai bija gana laba kombinācija, lai izpildītāja nokļūtu finālā.

Konkursā piedalījās 24 talantīgi dalībnieki no dažādām Latvijas pilsētām, vecumā no 16 gadiem. Konkurss notika divās kārtās – fināls un superfināls.

Starp konkursā dalībniekiem valdīja pozitīva un draudzīgā atmosfēra, bet konkursa skatītājus un viesus izklaidēja atraktīvs konkursa vadītājs Alekss Silvērs un konkursa viesi – dziedātāja Liera Štein un dziedātājas un žūrijas loceklis Valērijs Bogdanovs.

Konkursa superfinālā par uzvaru sacentās 5 dalībnieki. Ceturto vietu ieguva Kristiāna Justa, trešo vietu Agnese Stengrevics, otrā palika Karina Timerbulatova, pirmo vietu izcīnīja Beatrise Heislere, bet konkursa Grand Prix un galveno balvu izcīnīja Romāns Starodubcevs, kurš iekaroja žūrijas sirdis, un ekspertu lēmums bija vienbalsīgs.

Neskatoties uz salauzto roku, Romāns bija spējīgs parādīt labāko rezultātu un aizkustināt skatītājus un žūriju ar savu izpildījumu un priekšnesumu.

Tagad Romāns bez maksas apgūs vokālo meistarību skatuves mākslas studijā Stein Studio un sadarbosies ar kompāniju Silverstein production, kuras vadībā tiks ierakstīta gan dziesma, gan uzfilmēts video.

Dziesmu komponists Dmitrijs Krasnovskis radīs skaņdarbu speciāli Romānam un viņa balss īpašībām, kura tiks ierakstīta vienā no labākajām ierakstu studijām Rīgā – Dynamic Records, kā arī mūzikas video taps sadarbībā ar kompāniju Matel Digital.

Visi konkursa dalībnieki saņēma vērtīgās balvas no konkursa sponsoriem un atbalstītājiem, bet konkursa superfinālistiem ir iespēja ierakstīt dziesmas profesionālā studija, veikt fotosesijas, apgūt audio kursus, kā arī jaunie talanti tiks aicināti piedalīties dažādos koncertos un pasākumos.

Pēc konkursa oficiālās daļas, afterparty bārā «Lounge 33», notika dalībnieku tuvāka iepazīšanās, uzvaras svinēšana, kā arī jaunu kontaktu dibināšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu