Miris blūgrāsa pionieris Ralfs Stenlijs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

89 gadu vecumā 23. jūnijā pēc cīņas ar ādas vēzi mūžībā devies blūgrāsa un apalaču mūzikas pionieris Ralfs Stenlijs (Ralph Stanley), ziņo ārvalstu prese.

Ralfs Stenlijs dzimis 1927. gada 25. februārī Stratonā, Virdžīnijas štatā, un jau 19 gadu vecumā kopā ar radinieku Kārteru izveidoja folkmūzikas duetu. 1951. gadā ierakstīts standarts «Man of Constant Sorrow», kas guva plašāku popularitāti. Vēlāk 60. gados, kad uzplauka folkmūzikas kustība, Stenlijs un Kārters tika īpaši godināti kā vieni no blūgrāsa un kantri pionieriem.

Diemžēl 1966. gadā Kārters 41 gada vecumā mira, un Stenlijs turpināja muzicēt kā soloizpildītājs. Viņas izveidotais ansamblis «Ralph Stanley and the Clinch Mountain Boys» turpmākos 50 gadus bija biežs viesis dažādos kantri un blūgrāsa festivālos.

Viņš uzstājies prezidentu Džimija Kārtera un Bila Klintona inaugurācijas pasākumos.

2000. gadā Stenlijs ieguva pavisam jaunu auditoriju, kad ieskaņoja dziesmas brāļu Koenu filmas «O Brother, Where Art Thou» skaņu celiņam, kas ieguva «Grammy» balvu.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu