- Ģimenē iecienītais ēdiens – omlete. Klāt ir svaigs gurķis, sviestmaize un pēc tam tēja.
- Pēc brokastu paēšanas uz galda stāv trauks ar viegli pieejamiem sagrieztiem āboliem, bumbieriem, gurķi, burkāni. Vienmēr pa rokai gan mājās, gan izbraucienos ir arī ūdens pudele.
- Vārīti kartupeļi, krējuma mērce, kotlete un svaigs gurķis.
- Padzerties dodam kefīru vai pienu, dažreiz sulu.
Kraukšķi ar pienu vai sagriezti augļi.
Vistas zupa ar makaroniem.
Uztura speciālistes Olgas Ļubinas komentārs: «Bērna ēdienkartē svarīgi ieviest augu eļļu.»
Kristera ēdienkarti varu vērtēt kā viņa vecumam atbilstīgu. Ko es ieteiktu pakoriģēt? Acīmredzami trūkst nepiesātināto taukskābju – omegas 3, 6, 9, jo nav minēta augu eļļa, kas tiktu pievienota pie salātiem vai kartupeļiem. Noteikti priecē fakts, ka bērns labprāt ēd augļus un dārzeņus. Tas ir svarīgi – iemācīt mazo ēst daudzveidīgi. Tad arī turpmāk viņš nebaidīsies izmēģināt jaunus produktus un ēdienus.
Ieteiktu kefīru vai sulu bērnam dot launagā, nevis pusdienās kopā ar daudziem citiem ēdieniem, jo tādējādi vienā ēdienreizē mazais apēd daudz vairāk nekā nepieciešams un rezultātā izstiepj mazo kuņģīti.
Mamma un Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa stāsta, ka mazā Grēta ir īsta gardēde. «Viņai ļoti garšo kaperi, olīvas, avokado un daudzi citi produkti, ko bērni nereti uzlūko ar aizdomām. Tāda Dieva dāvana mums, vecākiem, laikam dota atslodzei, jo vecākais bērns Ernests ir pilnīgs pretstats,» stāsta Dita Lūriņa un piebilst: «Grēta joprojām dzer mammas pienu, cik vien kārojas. Protams, kad skrienošā mamma ir mājās, tad brokastīs viņa parasti tikai paniekojas, jo pret rītu «guziņa» ir kārtīgi piepildīta ar mammas pienu.»