Noskaidroti trešā Starptautiskā Baltijas baleta konkursa uzvarētāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

17. jūnijā ar skaistu Galā koncertu noslēdzies trešais Starptautiskais Baltijas baleta konkurss. Tajā piedalījās septiņdesmit profesionālo klasiskā baleta skolu audzēkņi un klasiskā baleta dejotāji trijās vecuma grupās (no 12 līdz 14 gadiem, no 15 līdz 18 gadiem, no 19 līdz 26 gadiem) no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Krievijas, Vācijas, Rumānijas, Bulgārijas, Serbijas, Japānas, Korejas, Grieķijas, Kazahstānas, Kirgizstānas un Gruzijas.

Konkursa uzvarētāji

Jaunākā grupa

1. vieta Elena Iseki (Vācija)

2. vieta Goto Masaaki (Vācija), Laura Grieta Grīnberga (Latvija)

3. vieta Isabell Arnke (Vācija), Linus Schmidt (Vācija)

Vidējā grupa

1. vieta Kārlis Cīrulis (Latvija)

2. vieta Oliwia Gorecka (Polija), Marjana Fazullina (Igaunija), Zofia Dzedzej (Polija)

3. vieta Adam Huczka (Polija), Emma Lagūna (Latvija), Justīna Teličena (Latvija)

Vecākā grupa

1. vieta Elena Sharipova (Krievija), Didar Sarsembaev (Kazahstāna)

2. vieta Kaito Sekino (Vācija), Jūlija Brauere (Latvija)

3. vieta Jolanta Lubēja (Latvija), Park Jong Hee (Koreja)

«Man ir patiess prieks, ka konkursa ģeogrāfija un kvalitāte aug gadu no gada. Laba līmeņa dejotāji ir visās vecuma grupās, radot vērā ņemamu konkurenci.

Esmu gandarīts, ka konkursā labi sevi parādīja Rīgas Horeogrāfijas skolas audzēkņi un absolventi, pierādot, ka turam augstā godā klasisko repertuāru, bet neatpaliekam arī laikmetīgajā,»

saka konkursa žūrijas priekšsēdētājs Aivars Leimanis.

Žūrijā darbojas arī kādreizējā Grand opera baleta zvaigzne Sirils Atanasofs (Francija), Maskavas Lielā teātra baleta repetitors Viktors Barikins (Krievija), Sanktpēterburgas Marijas teātra repetitore Irina Čistjakova (Krievija), Amerikas baleta teātra soliste Jekaterina Ščelkanova (ASV), Zagrebas Nacionālās operas baletmeistare Almira Osmanoviča (Horvātija), Berlīnes Valsts baletskolas mākslinieciskais vadītājs Mareks Rožickis (Vācija), Varšavas baletskolas mākslinieciskā vadītāja Jolanta Ribarska (Polija), Korejas baleta fonda prezidents, Seulas baleta kompānijas vadītājs dr. Jae Keuns Parks (Dienvidkoreja).

Konkursa uzvarētāji saņem naudas balvas, kā arī stažēšanās iespējas Berlīnes Valsts baletskolā, Rīgas horeogrāfijas vidusskolā, Krievu klasiskā baleta intensīvajos vasaras kursos Rīgas horeogrāfijas vidusskolā.

Konkursu organizē Rīgas horeogrāfijas vidusskola un Latvijas Baleta un dejas ģilde, to atbalsta Latvijas Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja, viesnīca Mercure Riga Centre.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu