Grupas "ēnas" piektā dzimšanas diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Grupa "ēnas"
Grupa "ēnas" Foto: publicitātes

Piektdien, 12. novembrī grupas «ēnas» 5. dzimšanas diena. Mūzikas akadēmijas Studentu klubā klātienē varēsim vērot virmojošu, muzikālu non-stop performanci, jo tieši grupa «ēnas» 12. novembrī svinēs savu piekto dzimšanas dienu.

Šovā piedalīsies Dons (šoreiz gan bez Lily), grupas «The Hobos», grupas «ēnas» līdera Laura Valtera tētis — mūziķis Egons Valters, perkusionists Dzintars Vīksna, flautiste Krista un liktenīgi skaistās backing vokālistes Santa Pētersone un Anda Kupča. Kur grupa «ēnas», turpat arī DJ Carlo, kurš ir Studentu kluba pieprasītākais DJ`s.

Par grupu «ēnas»

Grupa «ēnas» tika dibināta 1999. gada 13. novembrī. Dalībnieku vecums — no 20 līdz 23 gadiem. Grupas nosaukums radies no grupas «Odis» izpildītās dziesmas «Shadows and Rain» nosaukuma. No 2000. gada grupa «ēnas» koncertē Latvijas klubos («Cita Opera», «Kabata», «Grands», «Stikla pērlīšu spēle», «Multiklubs», «LMA Studentu klubs» u. c.). Neiztrūkstoša ir grupas dalība mūzikas festivālos un konkursos, kā arī dažādos pasākumos.

2001. gada pavasarī grupa SWH studijā ieraksta divas dziesmas: «She was so» un «Rainbow», ar kurām veiksmīgi startēja festivālā «Roks pret militārismu» un Radio SWH «Priekšnamā». 2002. gada pavasarī «ēnas» ieraksta savu siglu «Candy» (SWH) un izdod CD formātā. Septembrī «Radio SWH» notiek intervija ar grupu «ēnas», un tajā pašā dienā singlam «Candy» tiek uzņemts «ēnu» pirmais videoklips.

2003. gada rudenī grupa ieraksta dziesmu «Who we are». Šai dziesmai pagaidām arī ir vislielākie panākumu grupas vēsturē. Visu 2003. gada nogali grupa regulāri koncertē klubos «Cita opera» un «LMA Studentu klubs».

2004. gada sākumā radio stacijās aktīvi sāk skanēt grupas dziesma «who we are», tās lielākais panākums ir vairāk nekā divu mēnešu atrašanās SWH Top 40, kur tika sasniegta godpilnā 3. vieta! Pavasarī un vasarā «ēnas» turpina koncertēt dažādos Rīgas mūzikas klubos un arī citās Latvijas pilsētās. 2004. gada 3. septembrī grupai ir gods atklāt «LMA Studentu kluba» jauno sezonu. Vēl viens satraucošs notikumus «ēnām» ir grupas «The Hobos» iesildīšana oktobra nogalē.

Un 2004. gada 12. novembrī «ēnas» jau ir sasnieguši 5 gadu vecumu , kuru gatavojas atzīmēt «LMA Studentu klubā» kopā ar viesiem un, protams, saviem draugiem.

Ieeja klubā no 21:00. Ieejas maksas — simboliskas: JVLMA studentiem Ls 0,00, citiem studentiem Ls 0,50, ne-studentiem Ls 1,00

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu