10 mūzikas festivāli Latvijā, kurus iesakām apmeklēt

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šogad maijs mūs patīkami pārsteidza ar siltu un vasarīgu laiku, liekot jau laikus padomāt par vasaras plāniem - brīvlaikiem un atvaļinājumiem, kur un kā tos patīkamāk un lietderīgāk aizvadīt. Protams, viena no populārākajām izklaidēm ir vasaras pop un rokmūzikas festivāli, kuros varam satikt gan sen neredzētus draugus, gan būt svaigā gaisā, gan pie viena vēl baudīt mūziku. Šovasar vairāki vērienīgi festivāli notiek arī Lietuvā un Igaunijā, taču šajā ceļvedī pievērsīsimies Latvijas festivālu piedāvājumam.

 
Foto: facebook.com/festivalskometa

Komēta

No 7. līdz 10. jūlijam Daugavgrīvas cietoksnī Bolderājā notiks kosmisks kultūras festivāls «Komēta», ko organizē Kaņepes kultūras centrs (KKC) sadarbībā ar šā kultūrvēsturiskā pieminekļa apsaimniekotājiem NVO «Bolderājas grupa».

Festivāla galvenais vadmotīvs ir pievērst sabiedrības uzmanību Daugavgrīvas cietoksnim, lai vētītu idejas un ģenerētu vīzijas par tā turpmāko likteni kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas kontekstā, kā arī pašu vietējo Bolderājas apkaimes iedzīvotāju interesēs - lai šī vieta kalpotu sabiedrības labā.

Festivālā uz galvenās skatuves «Pasaule» uzstāsies tādi mūziķi un grupas kā Omar Souleyman (Sīrija), Skiller (Bulgārija), Rocky Dawuni (Gana), Yemen Blues (Izraēla), Vieux Farka Touré (Mali), Akua Naru (ASV), Dorian Wood (ASV), Dakha Brakha (Ukraina), OY (Vācija), Sig (Francija) & Artis Orubs (Latvija), Brooklyn Gypsies (ASV), Jumprava (Latvija).

Norises datumi: no 7. līdz 10. jūlijam Daugavgrīvas cietoksnī Bolderājā.

Foto: facebook.com/festivalskometa
 
Foto: zobensunlemess.lv

Zobens un Lemess

Mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivālā «Zobens un Lemess» uzstāsies lietuviešu rituālās folkloras grupa «Marga Muzika», melodiskā death/viking metāla izpildītāji «Valkenrag», black metal apvienība «Endless Battle no Ukrainas, kā arī pašmāju mūziķi – doom metal izpildītāji, Eirovīzijas nacionālās atlases finālisti «Catalepsia», simfoniskā folkmetāla apvienība «Oceanpath», folkroka grupa «Symbolic» un latviešu postfolka grupa «Iļģi».

Norises datumi: no 8. jūlija līdz 10. jūlijam Viesītes novada Lonē.

Foto: zobensunlemess.lv
 
Foto: Publicitātes foto

Ogres kantri un Bauskas kantri

Jau tradicionālajam Bauskas kantri festivālam šogad uzradies jauns konkurents festivāls «Country Island», kura idejas autors ir kantri mūzikas pazinējs un jau minētā Bauskas kantri mūzikas festivāla izveidotājs Uldis Ozoliņš. Muļķīgi, ka abi festivāli notiek vienā nedēļas nogalē - 8. un 9. jūlijā.

«Country Island» festivālā Ogrē uzstāsies tādas grupas un mākslinieki kā «Real American Country Revival» (Čehija), Džonija Hārmsa (Joni Harms, ASV), Olīvija Hārmsa (Olivia Harms, ASV), «Old Johnny's Crew» (Vācija) un «Kukurūza / Country Hell» (Krievija).

Latviju festivālā pārstāvēs «Klaidonis», «Sestā jūdze», «Tequila Band», «The Swamp Shakers», «Flames &The Rolltones» un «Keksi». Īpaši jāatzīmē amerikāņu dziedātāja Džonija Hārmsa. Viņa ir vairākkārtēja nacionālās «Western Awards» balvu ieguvēja un divas reizes bijusi «Entertaiment Of The Year» - gada labākā mākslinieka statusā.

Līdztekus muzikālām aktivitātēm liela loma būs atvēlēta dažādām izklaidēm un sportam.

Savukārt Bauskas festivālā piedalīsies Veins Lovs (Wayne Law) no Austrālijas, Jonis no Lietuvas, «Kaidi & Barn Brothers» no Igaunijas, «Dutch Eagles» no Nīderlandes, kā arī no Latvijas grupas - «Dakota», «Flame & Rolltones», «Tequila», Aivars Birzmalis, «Sestā jūdze», «Apvedceļš», Aldis Rullis, «Klaidonis», «Jauna diena» un dziedātājs Mārtiņš Jātnieks.

 
Foto: LETA

Positivus

Positivus neapšaubāmi ir muzikālā satura ziņā pats kvalitatīvākais festivāls Baltijā, to jums apliecinās ikviens mūzikas mīļotājs. Arī šogad Ģirts Majors un kompānija piedāvā sabalansētu programmu, kurā sev ko tīkamu atradīs gan pusaudži, kuru galvenais mūzikas informācijas avots ir EHR (Elija Goldinga, Džons Ņūmens), gan nopietnāka gada gājuma melomāni (Igijs Pops, Ričards Haulijs).

Norises datumi: no 15. līdz 17. jūlijam Salacgrīvā.

Foto: Ieva Čīka/LETA
 
Foto: klangfest.lv

Klang!

Rokfestivāls «Klang!» šogad arīdzan norisināsies Ķekavā, Klaņģu kalnā. «Klang!» ir viens no tiem ikvasaras notikumiem Latvijā, kas ap sevi pulcina vietējās jaunās smagā roka grupas.

Festivāla galvenie muzikālie viesi būs somu melodic death metal apvienība «Insomnium» un leģendāro «AC/DC» iespaidīgākā lietuviešu versija «AC/DC Tribute.lt». Uz Radio SWH Rock un Jack Daniel`s skatuvēm šogad festivālā būs dzirdamas arī apvienības «Pienvedēja piedzīvojumi», «The Factor», «Preternatural», «Deodium», «Velnezers», «Chained Bride», «Morālā ateja», «Tanku dūre», «Inokentijs Mārpls», «HARTA», «Laime pilnīga», «Rūsa», «Art of Keeping Secrets», «Omertà», «Bloody Heels» un citi.

Norises datumi: 22. un 23. jūlijā Ķekavā, Klaņģu kalnā.

Foto: klangfest.lv
 
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Summer Sound

2014. gadā «LMT Summer Sound» festivāls iepriecināja ar amerikāņu neosoula spīdekli Aloiju Blaku, kura hitam «I Need A Dollar» dziedāja līdzi visa Liepājas pludmale, pagājušogad ar sintpopa paraugstundu festivālu noslēdza «Pet Shop Boys». Šovasar no ārzemju viesiem izceļami ekstravagantais Kings Čārlzs (King Charles), beļģu elektroniķi «Lost Frequencies» un divu puišu duets no Vācijas – Milky Chance, kuri mūzikas topu virsotnē savulaik nokļuva ar regeja un folkmūzikas toņos ieturēto dziesmu «Stolen Dance».

Norises datumi: 29. un 30. jūlijā Liepājā.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET
 
Foto: Publicitātes foto

Kuldīgas Live Fest '16

Jau ceturto gadu Kuldīgā norisināsies vasaras rokmūzikas festivāls pieaugušajiem - Kuldīgas «Live Fest». Festivāls sāksies 6. augustā plkst. 15 Sv. Annas baznīcā ar muzikālu dievkalpojumu, kurā muzicēs Raimonds Tiguls, Kārlis Kazāks, Jānis Holšteins un Māra Upmane-Holšteine. Kopumā festivālā uzstāsies gan pašmāju mūziķi, gan ārvalstu viesi - Ida Bang &The Blue Tears (Zviedrija), Virginia Maestro (Spānija), AC/DC Project (Lietuva), Budda Power Blues (Portugāle) un Led Zeppelin tribute grupa - Letz Zep (Lielbritānija).

Norises datums - 6. augusts Kuldīgā.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Piena festivāls

Nemanot par tradīciju kļuvušie Piena svētki notiks arī šogad. Norises vieta - Lucavsala. Programma vēl tiks izziņota, taču zināms, ka to veido Iļja Lagutenko un Jānis Šipkēvics.

Norises datumi: 6. un 7. augusts Lucavsalā.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
 
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Laba daba

Starptautiskajā mūzikas festivālā «Laba daba» uz sešām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 80 mūzikas apvienības un dīdžeji.

Festivālā dalību apstiprinājušas tādas pašmāju mūzikas grupas kā «Zāle», «Rūsa», «Tehnikums», «Tesa», projekts «Pilsētas skaņas», «Rīta stienis», «Stūrī zēvele», «Laika suns», leģendārais kolektīvs «Dzidriņas megasistēma», «Oranžās brīvdienas», «Dārdi», «Nē», «Howling Owl», «Tur un tur» un «Manta». Tāpat festivālā ar muzikāliem priekšnesumiem klausītājus priecēs «Riga Metro», «Rīga Reggae», «Dj Krankenwagen», «Pupociklu vasara», «Jauno Jāņu orķestris», «Kasetes», «Satellites LV», «Kaktu balles muzikanti», «Austrumkalns», Nils Īle ar «Afro Ambient», dziesminieks Haralds Sīmanis un «Zig Zag», kuri drīzumā laidīs klajā savu jauno albumu.

Vienu no retajiem šā gada koncertiem festivālā sniegs arī Kristapa Krēsliņa grupa «Mācītājs on Acid», kas Latvijā viesosies tikai pāris nedēļas.

Kā vēl viens īpašs notikums izceļams dueta «Čipsis un Dullais» koncerts kopā ar mūziķi Alisi Josti.

Norises datumi: no 5. līdz 7. augustam Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki»

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
 
Foto: Nauris Garkaklis/TVNET

Kubana

No Krievijas par necienīgu attieksmi pret Putina Krievijas vērtībām padzītais rokfestivāls «Kubana» otro gadu notiks Rīgā, Lucavsalā. Mākslinieku saraksts ir gana iespaidīgs - «Garbage», «NOFX», Vahtangs Kikabidze, «The Subways», «Nashville Pussy», «Enter Shikari», «Guano Apes», «Eskimo Callboy» u.c.

Norises datumi: no 11. līdz 14. augustam Rīgā, Lucavsalā.

Foto: Nauris Garkaklis/TVNET
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu