«Aurora» atgriežas ar diviem koncertiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2. jūnijā no plkst. 19 Kalnciema kvartālā norisināsies grupas - leģendas «Aurora» koncerts. Pirms koncerta - Uldis Rudaks ar platēm. 4. jūnijā grupa uzstāsies Ģertrūdes ielas teātrī.

«Aurora» dibināta 1987. gadā. Vēsturiskais sastāvs: Ritvars Dižkačs, Edgars Beinārs, Svens Himlers, Jānis Dubavs, Eduards Klaubergs, Tālis Timrots, Rūdolfs Kokins, Mārtiņš Sīmanis u.c.

«Auroras» pamatvērtība un kvalitāte ir vēstījumi, kuri ir aktuāli arī šobrīd. Tie meklējami dziesmu tekstos, kuri norāda uz absurdo, cilvēka un cilvēka prāta ierobežojošajiem faktoriem un vājībām.

Grupa savā pamatsastāvā, ar nelielām izmaiņām, ir piedalījusies daudzos nozīmīgos pasākumos – «Roks par neatkarību», «Bildes», «Roks pret pirātismu», raidījuma «Dzirkstele» noslēguma koncertos utt., alternatīvās mūzikas festivālā «Next Stop» Dānijā. Grupa vairākas reizes ar dziesmām «Barjera» un «Sadauzītais bundzinieks» bijusi LR 1 un LR2 Top 10 saraksta augšdaļā.

Dziesmas «Fetišists» kaverversija grupas «Satellites LV» izpildījumā iekļuva Radio SWH Top 20. Grupa «The Sound Poets» koncertos atskaņo dziesmas «Barjera» mazliet romantiskāku versiju utt...

Veiksmīgā 2014. gada rudens turneja - pašiem par pārsteigumu - izvērtās kā visai skaļa un atgriešanās ar ļoti siltu uzņemšanu no klausītāju puses, gan klubā «Aptieka», gan divas reizes pārpildītajā Latvijas 1. Rokkafejnīcā. Uz «Palladium» skatuves «Aurora» kāpa kopā ar Latvijas grandiem - grupu «Jumprava».

Dažus mēnešus vēlāk ansamblis tika pagodināts ar balvām «Labākais gada koncerts» un portāla Alternative.lv balvu – «Gada atgriešanās». Koncerti rudenī diemžēl bija tikai pieci un koncertvietu ietilpība neļāva visiem interesentiem grupas sniegumu izbaudīt, tādēļ «Aurora» 2015. gada vasarā nospēlēja nopietnu koncerttūri Latvijā, kopumā 11 uzstāšanās - visos nozīmīgākajos LV festivālos un lielākajos klubos.

Ņemot vērā visu minēto, ir nolemts izdot LP albumu (kas grupas pastāvēšanas vēsturē nekad nav ticis darīts), formātā, kurš ir visizturīgākais pret laika pārbaudi, kā arī iespējami siltākais un cilvēciskākais skanējuma ziņā - vinilā. Kā otrs formāts ir izvēlēts klasisks CD. Tiks paredzēta iespēja arī albuma saturu lejuplādēt internetā. Šis ieraksts, grupas prāt, būtu paliekošs kultūrvēsturisks Latvijas alternatīvās mūzikas mantojums. Pašlaik studijā SKAN norisinās albuma materiāla sakārtošana un «vokalizēšana». Albumā būs dzirdami jau klasiskie grāvēji, arī daļēji jauns un svaigs materiāls. Plānotais albuma iznākšanas laiks - 2016. gada rudens.

2016. gada sastāvs: Ritvars Dižkačs – vokāls, Jānis Dubavs – ģitāra, Renārs Lazda – ģitāra, Rūdolfs Kokins – bass, Andris Leišavnieks-Štālmanis – bungas.

««Aurora» ir absolūts fenomens,» tā «Panorāmas» žurnāliste Ilze Strenga.

««Aurora» ir Latvijas alternatīvā roka leģenda,» tā Artis Dvarionas, Radio SWH dīdžejs.

Pasākuma laikā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas. Pasākuma norises laiks 19.00-23.00. Ieeja bez maksas.

Koncertu atbalsta Rīgas dome un banka Citadele. Informatīvais atbalstītājs TVnet.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu