Ikgadējo «kim? rezidences balvu» šogad ieguvusi Ieva Epnere

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad «»kim?» rezidences balvu» ieguvusi māksliniece Ieva Epnere, gūstot iespēju rudenī pavadīt divus mēnešus Ņujorkā, Starptautisko darbnīcu un kuratoru programmā (ISCP), informēja «kim?» Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Harita Maniņa. Epnere būs pirmā rezidente no Latvijas ISCP 20 gadu darbības laikā.

«kim? rezidences balvas 2016» starptautiskā žūrija šā gada fināla atlasei bija nominējusi arī Ēriku Apaļo, Ingu Melderi un Katrīnu Neiburgu.

Balvas žūrijas locekle un ISCP vadītāja Kari Konte klāsta, ka visiem nominētajiem māksliniekiem ir iespaidīga mākslinieciskā pieredze un ikviens no viņiem būtu lielisks ISCP kopienas papildinājums. Tomēr Epneres darbos redzams unikāls skatījums uz situācijām un kontekstiem, kas Ņujorkā ir mazāk zināmi un kas noteikti bagātinās Ņujorkas pilsētas mākslas ainavu.

«Vienlaikus labvēlīgie apstākļi, kādus māksliniekiem rada ISCP un Ņujorka, ļaus viņas darbiem un pētījumiem sasniegt jaunus augstumus. Ar prieku sekošu līdzi, kā Epneres pētījumi par modernajos laikos aizmirsto vēsturi un tradīcijām attīstīsies Ņujorkā - vietā, kurā rodamie iedvesmas avoti ievērojami atšķiras no ierastajiem,» pauž Konte.

Ikgadējā «kim? rezidences balva» ļauj daudzsološam Latvijas māksliniekam vai divu mākslinieku apvienībai piedalīties rezidences programmā vienā no «kim?» partnerorganizācijām. Pirmās «kim? rezidences balvas» ieguvēja Darja Meļņikova 2015. gada vasarā pavadīja divus mēnešus KW Laikmetīgās mākslas institūtā Berlīnē, savukārt 2017. gada uzvarētājs dosies uz «Gasworks» izstāžu, darbnīcu un starptautisko rezidenču programmu Londonā.

2015. gada rudenī «kim?» Laikmetīgās mākslas centrs balvas pirmajai kārtai nominēja desmit māksliniekus, kas atbilda «»kim?» rezidences balvas» kritērijiem, proti, aktīvi piedalās izstādēs un tām paralēlajos pasākumos Latvijā un ārvalstīs, ir vecumā līdz 40 gadiem un pēdējo sešu gadu laikā ir piedalījušies vismaz vienā «kim?» veidotā projektā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu