Amerikas kino topā dominē «Hobits»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Uz britu rakstnieka Dž.R.R.Tolkīna grāmatu «The Hobbit» («Hobits») balstītā filmu franšīzes trešā daļa jau otro nedēļu dominē Ziemeļamerikas kino topā, bet plašu rezonansi izraisījusī studijas «Sony Pictures» komēdija «The Interview» iekasējusi 15 miljonus ASV dolāru (12,5 miljonus eiro).

Kinolente ""The Hobbit: The Battle of the Five Armies" ("Hobits: Piecu armiju kauja"), ko režisējis Holivudas smagsvars Pīters Džeksons, ir trešā, noslēdzošā daļa episkajai filmu triloģijai, kas uzņemta pēc britu rakstnieka Dž.R.R.Tolkīna pasaulslavenā fantāzijas romāna "Hobits" motīviem. Filmas kases ieņēmumi amerikāņu kinoteātros pirmajās divās nedēļā sasnieguši 168,5 miljonus ASV dolāru (140 miljonus eiro).

Tikmēr filma «The Interview» Ziemassvētku brīvdienās, iznomājot un pārdodot filmu tīmekļa vietnēs, iekasējusi 15 miljonus ASV dolāru, kas to padara par studijas visu laiku skatītāko filmu internetā.

Pēc hakeru kiberuzbrukumiem un draudiem sarīkot teroraktus kinoteātros studija sākotnēji atteicās no filmas izrādīšanas, tomēr, reaģējot uz kritiķu, arī ASV prezidenta Baraka Obamas, pārmetumiem, ka nav pieļaujama izteiksmes brīvības apdraudēšana, nolēma šo lēmumu pārskatīt.

Skandalozā komēdija ar Setu Rogenu un Džeimsu Franko galvenajās lomās stāsta par atentātu pret Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu.

Kino topa otrajā vietā atrodas amerikāņu aktrises Andželīnas Džolijas režisētā filma «Unbroken» («Nesalauztais») par garo distanču skrējēju un kara varoni Luisu Camperini, kas pirmajā nedēļā iekasējusi 31,7 miljonus ASV dolāru (26 miljonus eiro).

Trešo vietu ieņem kinostudijas «Disney» mūzikls «Into the Woods» ar Merilu Strīpu raganas lomā. Šī modernā pasaka nedēļas nogalē iekasējusi 31 miljonu ASV dolāru (25,7 miljonus eiro).

Topa ceturtajā vietā ar iekasētiem 20,6 miljoniem ASV dolāru (17 miljoniem eiro) ierindojas ģimenes komēdijas «Night at the Museum» («Nakts muzejā») trešā daļa «Night at the Museum: Secret of the Tomb» ar Benu Stilleru muzeja apsarga lomā.

Pirmo piecinieku noslēdz mūzikls «Annie» ar iekasētiem 16,6 miljoniem ASV dolāru (13,8 miljoniem eiro).

Nopelnot 10 miljonus ASV dolāru (8,3 miljonus eiro), uz sesto vietu noslīdējusi kinolente ""Hunger Games: Mockingjay, Part 1" ("Bada spēles: Zobgaļsīlis. 1.daļa"). Populārā filmu franšīzes jaunākā daļa ar Dženiferu Lorensu galvenajā lomā sešās nedēļās iekasējusi 306,7 miljonus ASV dolāru (255 miljonus eiro).

Septīto vietu ieņem tikko uz kino ekrāniem nonākusi filma «The Gambler», kas pirmajā nedēļā iekasējusi 9,3 miljonus ASV dolāru (7,7 miljonus eiro).

Astotajā vietā ar 7,9 miljoniem ASV dolāru (6,5 miljoniem eiro) ierindojusies biogrāfiskā filma «The Imitation Game» par matemātiķi Alanu Tjūringu.

Topa desmitnieku noslēdz Ridlija Skota bībeliskā drāma «Exodus: Gods and Kings» («Exodus: Dievi un valdnieki») - 6,8 miljoni ASV dolāru (5,6 miljoni eiro), un kinolente «Wild» ar Rīzu Viterspūnu galvenajā lomā - 5,4 miljoni ASV dolāru (4,5 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu