«Hobits» uzsāk vareni

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Režisora Pītera Džeksona Vidzuszemes sāgas noslēdzošā filma, «Hobita» triloģijas pēdējā daļa «Hobits: piecu armiju kauja» («The Hobbitt: The Battle of the Five Armies»), nedēļas nogalē pārliecinoši ierindojusies Ziemeļamerikas skatītāko filmu topa pirmajā vietā.

Pirmajās piecās izrādīšans dienās filma saviem konkurentiem neatstāja nekādas izredzes un iekasēja 90,6 miljonus. Tas nedaudz pārspēj otrās filmas sniegumu, tāpēc var prognozēt, ka kopējiem ieņēmumiem potenciāli vajadzētu sasniegt 250 miljonus.

Gluži tāpat kā iepriekšējās «Hobita» lentes un arī «Gredzenu pavēlnieka» («The Lord of the Rings») filmas, arī jaunākais kases grāvējs, balstīts uz rakstnieka Dž.R.R.Tolkīna romānu motīviem.

Bēdīgāka aina paveras tālāk, jo Bena Silera komēdija «Nakts muzejā: kapenes noslēpums» («Night at the Museum: Secret of the Tomb») iekasējusi tikai 17,3 miljonus. Cipars ir tiešām pieticīgs, jo pat pie pieticīgākajām prognozēm tika gaidīti vismaz 20 miljoni.

Pirmās divas filmas pasaulē guva iespaidīgus panākumus...

Trešajā vietā debitējusi muzikālā filma «Annie» ar Džeimiju Foksu galvenajā lomā. Tā iekasējusi 16,3 miljonus, kas gan bija gaidāms rezultāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu