Ivana Turgeņeva romāns "Priekšvakarā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ievērojamais rakstnieks Ivans Turgeņevs (1818–1883) pieder pie krievu 19. gadsimta zelta klasiķu plejādes, kuru darbos izcila literārā meistarība ir vienā līmenī ar tikpat nevainojamām zināšanām par cilvēka dvēseli.

Romānā „Priekšvakarā” rakstnieks spilgti atklāj tā laika jaunās krievu sievietes psiholoģiju un noskaņas, kas valdīja valstī lielo pārmaiņu laikmeta priekšvakarā, kad cilvēki alka patiesu vērtību un īstenot savus ideālus dzīvē.

Dzīves ceļa krustcelēs jaunā meitene Jeļena gan ilgojas pēc patiesas mīlestības, gan vēlas izrauties no sabiedrības normu provinciālisma un izvirzīt dzīvē augstākus mērķus. Izvēloties starp trim viņu mīlošiem jaunekļiem – talantīgo mākslinieku un jokdari Šubinu, izglītoto un nosvērto zinātnieku Berseņevu un bulgāru Insarovu, kas cīnās par dzimtenes brīvību, viņa paliek uzticīga saviem ideāliem.

No krievu valodas tulkojis Kārlis Štrāls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu