"Spēlēju, dancoju" roka versija - labākajiem sportistiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Imanta Kalniņa operas "Spēlēju, dancoju" roka versija ar Latvijā populāru mūziķu piedalīšanos skanēs 22.decembrī notiekošajā Latvijas Gada balvas sportā ceremonijā. To šogad režisē Viesturs Kairišs, informē pasākuma organizatori.

Ceremonijā 13 nominācijās tiks apbalvoti pagājušā gada Latvijas labākie sportisti, treneri, debitanti un nozīmīgākie sporta notikumi, pieliekot intriģējošu punktu aizejošajam sporta gadam. Režiju caurvīs atdzimšanas jēdziens - sporta triumfs pār grūtībām, kur caur konkrētu cilvēku pieredzi un muzikālajiem priekšnesumiem tiks apliecināta sporta pozitīvā loma cilvēku dzīvē.

Līdz ar to arī muzikālais elements izvēlēts konceptuāli: skanēs Imanta Kalniņa opera "Spēlēju, dancoju" roka versijā. Uzvedumu papildinās stīgu sastāvs un citi instrumenti.

Visus operas fragmentus izpildīs populāri solisti, kuru uzdevums būs izdziedāt šo rainisko atdzimšanas motīvu.

Uz skatuves kāps dīva Amber, pazīstamais aktieris Artūrs Skrastiņš, operas soprāns Inga Šļubovska, bet daži mākslinieki līdz ceremonijai tiek paturēti noslēpumā.

Latvijas Gada balvas sportā pasniegšanas ceremoniju vadīs televīzijas sporta žurnālists Dāvids Ernštreits tandēmā ar populāro aktrisi Maiju Doveiku. Ceremonijā sportistiem balvas pasniegs nozīmīgi kultūras, sabiedriskie un biznesa darbinieki. Ceremonijas videonoformējumu veidos vairāku Lielā Kristapa balvu laureāts Edmunds Jansons.

Latvijas Gada balvas sportā svinīgās ceremonijas veidošanu jau otro gadu ir uzticēts veidot latviešu kino, teātra un operas režisoram, vietēju un starptautisku balvu ieguvējam Viesturam Kairišam, kurš jau pērn ļoti veiksmīgi mainīja ierastos priekšstatus par to, kādai jābūt labāko Latvijas sportistu godināšanai, iesaistot tajā izcilus kultūras darbiniekus.

Viesturs Kairišš par ceremonijas režijas ideju: "Ceremonijas koncepcija veidojās, izejot no tā, kāds šis gads sportā ir bijis. Visiem mūsu sportistu lielajiem panākumiem jaunu jēgu piešķīra traģiskie notikumi Jarosļavļā, kuros aviokatastrofā bojā gāja arī lieliskais Dzelzs vīrs – hokejists Kārlis Skrastiņš. Bet tie nebūs skumji svētki.

Radās ideja izveidot šā pasākuma kopējo koncepciju par to, ka sports ir dzīvības triumfs. Tas ir sarežģīts pārdzīvojums un grūts ceļš, kas veiksmes gadījumā vainagojas ar triumfu – atdzimšanu. Šo ideju lieliski pauž Imanta Kalniņa operas uzvedums "Spēlēju, dancoju",

kas ir ļoti maz dzirdēts un leģendām apvīts darbs,

kuru tagad būs iespēja iepazīt daudz plašākai auditorijai – televīzijas skatītājiem un ceremonijas viesiem."

Latvijas Gada balvas sportā tiešraidē no kinoteātra "Splendid Palace" - LTV1 ceturtdien, 22.decembrī, pulksten 21.15.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu