Arī šogad Muzeju nakts pasākumus apmeklēja tūkstošiem interesentu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arī šogad Muzeju nakts pasākumus apmeklēja tūkstoši.

Kultūras ministrijas Muzeju nodaļas vadītājs Jānis Garjāns sacīja, ka aptuvenu cilvēku skaitu paredzēts apkopot pirmdien, tomēr Muzeju nakts pasākumi bija ļoti apmeklēti.

«Muzeju nakts ir notikusi un izdevusies,» sacīja Garjāns, piebilstot, ka arī pats apmeklēja vairākus muzejus un par tiem bija vērojama liela iedzīvotāju interese.

Vakar Muzeju naktī muzeju «Rīgas birža» apmeklējuši 16 393 cilvēki, bet Latvijas Nacionālo mākslas muzeju (LNMM) - 11 875, liecina LNMM informācija sociālajā tīklā «Twitter».

LNMM arī informē, ka LNMM izstāžu zāli «Arsenāls» Muzeju naktī apmeklējuši 6295 cilvēki, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju - 6543 cilvēki, bet Romāna Sutas un Aleksandras Beļcovas dzīvokli-muzeju - 399 cilvēki.

Savukārt Cēsu novadā esošā Āraišu ezerpils sociālajā tīklā «Twitter» ziņo, ka Muzeju naktī bijuši 570 apmeklētāji.

Muzeju naktī Saeimas namā viesojās aptuveni 3000 apmeklētāju, lai aplūkotu ekspozīciju «Durvis no pagātnes uz nākotni #BrīvībasCeļš» un paraudzītos uz valsts neatkarības atgūšanas ceļa spilgtākajiem notikumiem un šodienas Latviju, informē Saeimas preses dienests.

Kā ziņots, sestdien, 21.maijā, Latvijā jau divpadsmito reizi norisinājās Muzeju nakts pasākumi, kuru laikā bez maksas apmeklētājiem bija atvērti 150 muzeji un citas ar kultūras mantojumu saistītas institūcijas.

Šā gada Muzeju naktī iesaistījās lielākais muzeju skaits kopš akcijas sākuma 2005.gadā, kad tajā piedalījās 54 muzeji un cita profila institūcijas visā Latvijā.

No Latvijas reģioniem šogad lielākais muzeju skaits, kas piedalījās akcijā, ir Vidzemē - 41 muzejs, bet Kurzemē Muzeju naktī piedalījās 27 muzeji. No Rīgas Muzeju nakts aktivitātes piedalījās 44 muzeji.

2005.gadā, kad Latvijā pirmo reizi notika Muzeju nakts, piedāvāto pasākumu apmeklēja 65 000 apmeklētāju, bet kopš 2007.gada Muzeju nakts kopējais apmeklētāju skaits ir ap 200 000.

Šā gada Muzeju nakts tēma bija «Durvis». Šī tēma rosina mirkli pakavēties uz sliekšņa un pavērot, kādas durvis mēs veram - aicinošas, pārsteigumus sološas vai varbūt smagas, bijību raisošas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu