Volmārs: šova dalībnieki ir ieguvums popmūzikai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar noslēdzas LNT šovs "OKartes skatuve". LNT radošais direktors Niks Volmārs atzīst, ka pirmoreiz televīzijas šovu vēsturē bijis šovs ar pievienoto vērtību.

"Šis bija nevis izpildītāju šovs, bet radoša laboratorija, jo šova laikā tapa 86 jaunas oriģināldziesmas, no kurām aptuveni desmit kļuvušas par stabiliem radiohitiem, topos iekarojot labas vietas," rezumē Volmārs, uzsverot - galvenais, ka Latvijā ir atrasti jauni, talantīgi cilvēki un labi dziesmu autori, par kuru veikumu nav jākaunas.

Kuras grupas, viņuprāt, varētu atrast savu nišu Latvijas popmūzikā? "Viena grupa pavisam noteikti sevi ir pieteikusi ļoti labi - manuprāt, tie ir "Zvaigžņu zagļi". Ja meitenes apvienosies ar Cālīti un turpmākajā grupas attīstībā ieguldīs daudz laika un kārtīgu darbu, viņi varētu koncertēt. Galvenais - nedrīkst apstāties!" Kā grupas ar potenciālu Volmārs min arī "Jātniekus", kas, viņaprāt, atraduši īsto nišu, un grupu "4 vēji", kam ir ļoti enerģiska menedžere.

LNT radošais direktors arī norāda, ka atšķirībā no TV šoviem, kuru dalībnieki pēc tam no aprites ir pazuduši, no katra LNT šova vismaz viens dalībnieks turpina radošo darbību: "Ja tā parēķina, 85 procenti popmūzikas jaunpienācēju ir mūsējie. Turklāt "OKartes skatuves" dalībniekiem ir pilna programma - 15 oriģināldziesmas, ne tikai kaverversijas, un tas vien jau nodrošina pilnu koncertprogrammu."

Volmārs arī atgādina, ka visi šova dalībnieki ir aktīvi koncertējuši - kopumā notikuši 50 koncerti. "Kopā koncertos un ar telefonbalsojumiem viņi nopelnījuši 18 tūkstošus latu. Visa šī nauda ir atdota viņiem, tādēļ droši var teikt, ka jaunajiem talantiem jau ir starta kapitāls."

Savukārt lūgts komentēt vairākus šovā notikušos skandālus, Niks Volmārs teic - skandāli ir neizbēgama jaunu, radošu cilvēku dzīves sastāvdaļa.

"Jautājums, kas tika parādīts? Tas, ka vienam pārim izveidojās īslaicīgas tuvākas attiecības vai ka jaunieši dažreiz bija nedaudz iedzēruši? Jā, mēs domājām, vai to slēpt un neļaut uzzināt skatītājiem. Taču šajā sociālo mediju laikmetā tas laikam nav iespējams. Turklāt lietu, ko varētu saukt par tiešām skandalozām, šovā nudien nebija daudz."

LNT radošais direktors atgādina, ka nākamgad gaidāms "OKartes skatuves" turpinājums: "Esam spēruši soli tālāk, un pirmo reizi TV šovu vēsturē tiks iestudēts mūzikls, kas tiešām ir viens no sarežģītākajiem žanriem. Arī potenciālajiem dalībniekiem tiks uzstādītas augstas prasības: viņiem jābūt talantīgiem, ar labu balsi, harismu un aktierspēles prasmi..."

Tādēļ ikviens interesents pirmdien, 19.decembrī, tiek gaidīts Latvijas Mūzikas kanālā, kur tiks atlasīti dalībnieki topošajam mūziklam "Dzimuši mūzikai". Zināms, ka mūziku rakstīs pazīstami latviešu komponisti, taču, iespējams, tiks piesaistīti arī ārzemju skaņraži. "Tātad jau nākampavasar dzirdēsim jaunas kompozīcijas, kas bagātinās Latvijas mūzikas dzīvi!" pauž Niks Volmārs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu