Jūrmalas dome noliedz runas par Krievijas pasākumu pārcelšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Jūrmalas domes pārstāvji noraida publiskajā telpā izskanējušo informāciju par tādu Krievijas pasākumu kā «Jaunais vilnis», «KVN» un «Comedy Club» pārcelšanu citviet ārpus Latvijas, informēja Jūrmalas domē.

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Aile pastāstīja, ka pašlaik pašvaldībai joprojām nav nekādu jaunu ziņu vai oficiālu apliecinājumu

medijos izklāstītajai informācijai par «Jaunā viļņa» un citu starptautisko pasākumu pārcelšanu ārpus Latvijas.

Neesot saņemts nedz rezervēto datumu atsaukums, nedz informācija par noslēgto sadarbības līgumu laušanu.

Aile paskaidroja, ka, piemēram, lai apstiprinātu Dzintaru koncertzāles rezervāciju «Jaunā viļņa» norisei, līdz šā gada beigām pusēm ir jāparaksta sadarbības līgums, savukārt

«Comedy Club» rezervāciju līgumā jau ir minēti pasākuma norises datumi.

Aile arī skaidroja, ka, kamēr oficiāli atteikumi rezervācijām nav saņemti, nekādi citi pasākumi minēto vietā nav plānoti. Savukārt, ja pasākumu organizatori tiešām pieņems lēmumu mainīt norises vietu un pamest Jūrmalu, pilsēta meklēs citus sadarbības partnerus, lai nodrošinātu starptautiska mēroga festivāla organizēšanu, sacīja domes pārstāve.

Krievijas anektētās Krimas vadība esot saņēmusi popmūzikas konkursa «Jaunais vilnis» organizētāju «provizorisku» piekrišanu rīkot pasākumu Ukrainai šogad atņemtās pussalas teritorijā, pavēstīja reģiona kultūras ministre Arina Novoseļska.

«Ir republikas galvas [Sergeja Aksjonova] vienošanās ar Maskavu, ar producentiem, ar Krievijas vadību, un provizorisko vienošanos es viennozīmīgi apstiprinu,» sacīja ministre.

Iespējams, pēc Maskavas vadošo politiķu rīkojuma Jūrmalā savus pasākumus vairs nevar rīkot konkurss «Jaunais vilnis», «KVN», kā arī humora šovs «Comedy Club», 17.decembrī vēstīja laikraksts «Vesti».

Laikraksts, atsaucoties uz neoficiālu informāciju no Jūrmalas domes, vēsta, ka šāds lēmums pieņemts Maskavā ļoti augstā līmenī un tam, pat ja domā citādi, ir jāpakļaujas Igoram Krutojam, Aleksandram Masļakovam un Garikam Martirosjanam.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu