Arī «Critics Choice» balvu nominācijās dominē «Putncilvēks»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Satīriskā komēdija par izklaides biznesu «Birdman» («Putncilvēks») nominēta 13 «Critics Choice» balvām, pirmdien paziņoja ceremonijas rīkotāji. Filma ierindojas starp pārliecinošākajām kino balvu sezonas līderēm. Tā dominēja «Zelta globusa» un ASV Kinoaktieru ģildes balvu nominācijās.

«Critics Choice» žūrija to izvirzījusi gada labākās filmas, labākā galvenās lomas tēlotāja un labākās režijas kategorijās.

Tikmēr amerikāņu kinorežisora Vesa Andersona filma «The Grand Budapest Hotel» («Viesnīca «Diženā Budapešta«») saņēma 11 nominācijas, bet 12 gadu garumā uzņemtā drāma «Boyhood» («Puikas gadi») nominēta astoņās kategorijās.

Par gada labākās filmas titulu cīnīsies «Putncilvēks», «Puikas gadi», «Viesnīca «Diženā Budapešta«», kā arī trilleris «Gone Girl» («Neatrodamā»), Otrā pasaules kara drāma «The Imitation Game», krimināltrilleris «Nightcrawler» («Nakts reportieris»), vēsturiskā filma «Selma», biogrāfiskā kinolente par zinātnieku Stīvenu Hokingu «The Theory of Everything», kara drāma «Unbroken» un muzikālā filma «Whiplash».

«Critics Choice» balvu ieguvējus izvēlas ASV Televīzijas žurnālistu asociācija, kurā ir aptuveni 300 dalībnieki.

Balvu pasniegšana norisināsies svinīgā ceremonijā 15. janvārī Losandželosā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu