Populārākā filma Latvijā - «Hobits: piecu armiju kauja»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Režisora Pītera Džeksona Vidzuszemes sāgas noslēdzošā filma, «Hobita» triloģijas pēdējā daļa «Hobits: piecu armiju kauja» («The Hobbitt: The Battle of the Five Armies»), nedēļas nogalē no 12. līdz 14. decembrim ierindojas Latvijas skatītāko filmu topa pirmajā vietā.

Pirmajās trīs tās demonstrēšanas dienās šo 3D filmu noskatījušies 16012 skatītāji, kas ir puse no nedēļas nogales kopējā pārdoto biļešu apjoma visos Latvijas kinoteātros kopā (32 tūkstoši). Filma tiek demonstrēta uz 14 ekrāniem. Šis ir arī visiespaidīgākais «Hobita» filmu starts, jo triloģijas pirmās daļas pirmajā nedēļas nogalē 2012.gadā filmu noskatījās nepilni 12 tūkstoši cilvēku, bet otrās filmas pirmajās trīs demonstrēšanas dienās tika pārdotas 12297 biļetes. «Hobits: piecu armiju kauja» ierindojas starp veiksmīgākajām šā gada pirmizrādēm Latvijā.

Gluži tāpat kā iepriekšējās «Hobita» lentes un arī «Gredzenu pavēlnieka» («The Lord of the Rings») filmas, arī jaunākais kases grāvējs, kas balstīts uz rakstnieka Dž.R.R.Tolkīna romānu motīviem, uzstādījis kases ieņēmumu un pirmizrādes nedēļas nogales apmeklētības rekordus virknē pasaules valstu, kur tas startējis. Filmas pirmās nedēļas nogales kases ieņēmumi ir 117 miljoni ASV dolāru (jāpiebilst, ka vairākās valstīs, tostarp pasaules lielākajos kino noieta tirgos ASV un Ķīnā, filma vēl nav iznākusi). Jaunajā filmā tās centrālie varoņi ir ieradušies Vientuļajā kalnā, lai atgūtu dārgumus, taču viņi nav vienīgie, kas alkst ieņemt rūķu karaļvalsts galvaspilsētu... Vērienīgajā kino projektā atkal iesaistījušies skatītāju iemīļotie aktieri - Martins Frīmens Bilbo Baginsa lomā, Īens Makkelens Gendalfa un Ričards Armitedžs Torina Ozolvairoga lomā. Citu varoņu ādās iejutušies Keita Blanšeta, Orlando Blūms, Hugo Vīvings, Kristofers Lī, Evandželīna Lilija, Lūks Evanss, Benedikts Kamberbačs u.c.

Uz otro pozīciju apmeklētāko filmu topā noslīdējusi iepriekšējo divu nedēļas nogaļu populārākā filma «Madagaskaras pingvīni» («Penguins of Madagascar»), kas ir «Madagaskaras» animācijas filmu franšīzes jaunākais projekts. Kopējais šīs filmas skatītāju skaits sasniedz 50 tūkstošu atzīmi. Trešo pozīciju skatītāko filmu sarakstā ieņem jaunākā «Bada spēļu» («The Hunger Games») filma, bet ceturtajā vietā atrodas Latvijā tapusī lente «Modris» ar 1127 pārdotām biļetēm filmas astotajā nedēļas nogalē (kopējais skatītāju skaits tuvojas 17 tūkstošu atzīmei). Pirmo piecnieku noslēdz zinātniskās fantastikas filma «Starp zvaigznēm» («Interstellar»), kuru kopā sešās nedēļas nogalēs Latvijas kinoteātros noskatījušies nepilni 38 tūkstoši cilvēku. Sestajā vietā atrodas komēdija «Neciešamie bosi 2» («Horrible Bosses 2»), bet cits nedēļas nogales jaunums, drāma «Atsitiens» («Whiplash»), ierindojas septītajā pozīcijā ar 1000 pārdotām kinobiļetēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu