Hakeri publisko kinolentes «The Interview» galveno aktieru honorāru apmēru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Hakeri, kas uzlauza kinostudijas «Sony Pictures» datorsistēmu, publiskojuši skandalozu slavu iemantojušās kinolentes «The Interview» galveno lomu tēlotāju Seta Rogena un Džeimsa Franko honorāra apmēru.

Hakeri, kas uzlauza kinostudijas «Sony Pictures» datorsistēmu, publiskojuši skandalozu slavu iemantojušās kinolentes «The Interview» galveno lomu tēlotāju Seta Rogena un Džeimsa Franko honorāra apmēru.

Nopludinātā informācija liecina, ka Rogens par piedalīšanos komēdijā saņēmis 8,4 miljonus ASV dolāru (6,8 miljonus eiro), savukārt Franko samaksāti 6,5 miljoni dolāru (5,3 miljoni eiro).

Dziedātājas Britnijas Spīrsas bijušajam vīram Kevinam Federlainam par nelielu epizodisku lomu samaksāti 5000 dolāri (4050 eiro). Nopludināti arī vēl nesākušos seriālu scenāriji.

«Tā ir ļoti, ļoti sensitīva informācija, it īpaši tas attiecas uz augsta profila aktieriem,» sacīja Ņujorkas Universitātes Juridiskās fakultātes vadītājs Zaharijs Goldmans.

Kā jau ziņots, hakeru grupa ar nosaukumu «Guardians of Peace» («Miera sargātāji») uzlauza «Sony Pictures» un nopludināja internetā piecas jaunās filmas, kuru vidū bija Otrā pasaules kara drāma «Fury» («Niknais») ar aktieri Bredu Pitu galvenajā lomā.

Medijos izskanējuši pieņēmumi, ka uzbrukums varētu būt vērsts pret filmu «The Interview». Tās centrā ir divi žurnālisti, kuriem dots uzdevums noslepkavot Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Ziemeļkorejas vēstnieks ANO nosodīja kinolenti, nodēvējot to par «neslēptu terorisma sponsorēšanu, kā arī kara pieteikumu».

Taču Ziemeļkorejas diplomāts Ņujorkā noraidīja baumas. «Ziemeļkorejas sasaistīšana ar hakeru uzbrukumu «Sony» ir vēl viens safabricējums, kas vērsts pret šo valsti,» intervijā raidorganizācijai «Voice of America» sacīja diplomāts, kurš vēlējās palikt anonīms. «Mana valsts publiski paziņojusi, ka sekos starptautiskajām normām, kas aizliedz datoru uzlaušanu un pirātismu.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu