"Avatar" nedēļas skatītākā filma ASV (46)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kanādiešu režisora Džeimsa Kamerona (James Cameron) 3D zinātniskās fantastikas grāvējs "Avatar" šonedēļ pārliecinoši debitējis Ziemeļamerikas kinoteātros.

Filmas pirmās nedēļas ienākumi ASV - 73 miljoni dolāru, visā pasaulē - 232,2 miljoni.

Filmas darbība norit 22.gadsimtā uz kādas attālas planētas, un tā vēsta par bijušo jūras kājnieku, kuru atveido "Terminatora" sāgas pēdējās filmas terminators Sems Vortingtons (Sam Worthington). "Avatar" galvenais varonis piebiedrojas citplanētiešu armijai, kas aizstāv savu planētu no cilvēku invāzijas. Filmas scenārija autors un režisors atklāj, ka kinodarba iecere lolota 14 gadus, bet tā veidošanā ieguldīts četrus gadus ilgs darbs. 

Kamerons vislabāk zināms kā kases grāvēja "Titāniks" režisors, kas ar nopelnītajiem 1,8 miljardiem ASV dolāru (849,60 miljoniem latu) ir ienesīgākā filma kino vēsturē. Latvijā filma skatāma jau no 18.decembra.

Pagājušās nedēļas līdere - jaunā Disneja animācijas filma "Princese un varde" ("The Princess and the Frog") noslīdējusi uz 2.vietu (12,2 miljoni), kopumā divās nedēļās nopelnot 44.8 miljonus dolāru. "Princese un varde" ir viena no retajām pēdējos gados ar roku zīmētajām Disneja studijas filmām laikā, kad uz ekrāniem dominē datorprogrammu radītas kustīgas bildītes.

Sandras Bulokas sporta drāma "The Blind Side" noslīdējusi uz 3.vietu (10 milj.).

4.vietā vēl viena jauna filma - "Sony" komēdija "Did You Hear About the Morgans?", kurā galvenās lomas spēlē Sāra Džesika Pārkere (Sarah Jessica Parker) un Hjū Grants (Hugh Grant). Pirmajā nedēļā tā nopelnījusi 7 miljonus, kas ir nedaudz mazāk kā cerējuši filmas izplatītāji. 

"Zelta Globusam" visvairāk nominētā Džordža Klūnija lente "Up in the Air" debitē 8.vietā.

Top10

1. "Avatar," $73 milj.

2. "The Princess and the Frog," $12.2 milj.

3. "The Blind Side," $10 milj.

4. "Did You Hear About the Morgans?", $7 milj.

5. "The Twilight Saga" New Moon," $4.4 milj.

6. "Invictus," $4.2 milj.

7. "Disney's a Christmas Carol," $3.4 milj.

8. "Up in the Air," $3.1 milj.

9. "Brothers," $2.6 milj.

10. "Old Dogs," $2.3 milj.

Komentāri (46)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu