Pasniegs nacionālā filmu festivāla «Lielais Kristaps» balvas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šovakar plkst.20 Dailes teātra Lielajā zālē notiks Rīgas Starptautiskā kino festivāla un Latvijas nacionālā filmu festivāla «Lielais Kristaps» noslēguma ceremonija, kurā tiks pasniegtas balvas «Lielais Kristaps», informēja pasākuma organizatoru pārstāvis Kaspars Beķeris. Par mūža ieguldījumu Latvijas kinomākslā ceremonijā tiks godināti režisors un operators Ivars Seleckis un montāžas režisore Maija Selecka.

Balvai nominētas 34 filmas dažādās kategorijās. Visvairāk nominētā ir Aigara Graubas filma «Sapņu komanda 1935» ar nominācijām 11 dažādās kategorijās.

Kopā festivālam tika pieteiktas 98 filmas, kuru garums ir no divām minūtēm līdz trīs stundām. Balvas «Lielais Kristaps» tiks piešķirtas 24 kategorijās.

«Labākajai pilnmetrāžas spēlfilmai» nominēta Aika Karapetjana filma «Cilvēki tur», Jāņa Norda «Mammu, es tevi mīlu!», Jura Kursieša «Modris», Graubas «Sapņu komanda. 1935». Kategorijā «Labākais spēlfilmas režisors» nominēti Nords, Kursietis un Grauba, bet «Labākajai īsmetrāžas spēlfilmai» nominēta Signes Birkovas filma «Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze», Laura Ābeles un Raita Ābeles «Kastrāts kuilis», Staņislava Tokalova «Mazliet ilgāk», Astras Zoldneres «Trauslā sirds» un Ksenijas Zaķes «Zivs».

Nominācijā «Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma» izvirzītas Dāvja Sīmaņa «Escaping Riga», Ivara Selecka «Kapitālisms Šķērsielā», Kristas Burānes «Māra», Ilonas Brūveres «Tapieris», Pētera Krilova «Uz spēles Latvija», kā arī Viestura Kairiša «Pelikāns tuksnesī».

Nominācijā «Labākā īsmetrāžas dokumentālā filma» izvirzīta Kristīnes Želves «Fedja», Daiņa Kļavas «Mitrais», Dāvja Sīmaņa «Pēdēja tempļa hronika», Adrianas Rozes «Talanta formula. Dzimuši Rīgā», kā arī Olafa Okonova «Teritorija. Vija Celmiņš».

Par titulu «Labākais dokumentālās filmas režisors» sacentīsies Burāne, Brūvere, Krilovs, Kairišs kā arī Sīmanis par filmu «Escaping Riga» un Gints Grūbe - «Vairāk nekā dzīve».

Kategorijā «Labākā animācijas filma» uz balvu pretendē Signes Baumanes «Akmeņi manās kabatās», Ēvalda Lāča «Eži un lielpilsēta», Edmunda Jansona «Kora turneja», Vladimira Ļeščova «Lietus dienas», kā arī Kaspara Janča un Ļeščova filma «Villa Antropoff».

Kategorijā «Labākā debijas filma» sacentīsies režisori Karapetjans ar filmu «Cilvēki tur», Andris Gauja ar filmu «Izlaiduma gads», Kursietis ar filmu «Modris», Ivars Tondegode ar filmu «Sēņotāji» un Birkova ar filmu «Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze».

Pirmo reizi balva tiks piešķirta kategorijā «Labākā minorā kopprodukcija», kurā tiks vērtētas Latvijas un citu valstu kopražojumu filmas, kurās strādājuši Latvijas profesionāļi un Latvijas producents «mazā» kopproducenta statusā. Šajā kategorijā nominētas Veras Glagoļevas «Divas sievietes», Sergeja Lozņicas «Miglā» un Igna Jonina «Spēlmanis».

Par nomināciju «Labākā aktrise» sacentīsies Inga Alsiņa, kas filmējusies filmā «Izlaiduma gads», Vita Vārpiņa - filmā «Mammu, es tevi mīlu!», Dace Eversa - filmā «Sēņotāji» un Rēzija Kalniņa - filmā «Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze».

Par labākā aktiera titulu sacentīsies Ģirts Jakovļevs, kurš filmējās darbā «Džimlai rūdi rallallā», Kristers Pikša - filmā «Modris», Jānis Āmanis - «Sapņu komanda 1935».

Nominācijā «Labākais spēlfilmas operators» iekļauti Gints Bērziņš par darbu filmā «Divas sievietes», Andrejs Verhoustinskis - «Džimlai rūdi rallallā», Jānis Eglītis - «Spēlmanis», Andrejs Rudzāts - «Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze», bet nominācijā «Labākais scenārists» - Signe Baumane ar «Akmeņi manās kabatās», Jānis Nords - «Mammu, es tevi mīlu!», Aigars Grauba un Andrejs Ēķis - «Sapņu komanda 1935», Alvis Lapiņš un Pēteris Krilovs - «Uz spēles Latvija», Kristīne Želve - «Fedja».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu