Noskaidroti Nacionālās TV skatītāju balvas "Zelta vilnis" ieguvēji

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noskaidroti žurnāla "Rīgas Viļņi" Nacionālās TV skatītāju balvas "Zelta vilnis" ieguvēji. Balvu pasniegšanu Latvijas Televīzijas 1. kanālā varēs vērot sestdien, 8. decembrī, plkst. 21:15.

Nacionālā TV skatītāju balva "Zelta vilnis" tika pasniegta pēdējo 50 gadu laikā tapušajiem ietekmīgākajiem, oriģinālākajiem un skatītāju iemīļotākajiem TV projektiem un personībām. Balvas "Zelta vilnis" pretendentu izvirzīšanā un balsošanā par balvas ieguvējiem piedalījās "Rīgas Viļņu" izveidotā TV akadēmija – 100 sabiedrības pārstāvji, kas pārstāv dažādas profesionālās nozares.

Nominācijā "Spožākā inovācija" balvu saņēma Latvijas Televīzijas raidījums "Labvakar". Nominācijā "Veiksmīgākā izaugsme" vienādu balsu skaitu saņēma un tika apbalvoti divi pretendenti – Latvijas Neatkarīgā Televīzija un TV3 raidījums "Bez tabu". Par Ietekmīgāko analītisko raidījumu TV akadēmija atzina Jāņa Dombura vadīto raidījumu "Kas notiek Latvijā?". Jānis Domburs saņēma balvu arī nominācijā Politiķu bieds.

Raidījuma ilgdzīvotāja balva tika piešķirta Latvijas Televīzijas ziņu raidījumam "Panorāma", bet TV veterāna laurus plūca Andrejs Volmārs. Par Lielāko zaudējumu TV akadēmija atzina raidījumu "Miedziņš nāk" (LTV). Aktiera Jāņa Jarāna atveidotais Miedziņš tika atzīts arī par Leģendārāko bērnu TV varoni. Labākā bērnu un jauniešu raidījuma balvu saņēma Latvijas Televīzijas raidījums "Skabarga". Par Neaizmirstamāko TV iestudējumu tika atzīta videofilma "Likteņa līdumnieki" (LTV).

Nominācijā "Aizraujošākais izklaides raidījums" uzvarētāja laurus plūca TV3 šovs "Dejo ar zvaigzni". Spraigākā sporta raidījuma balva tika piešķirta Latvijas Televīzijas Sporta studijai. Iespaidīgākās TV tiešraides balvu saņēma LTV par "Rīgai 800" svētku translāciju. TV akadēmijas vērtējumā par Aizkustinošāko TV mirkli tika atzīta Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšana Latvijas Televīzijas pārraidē no Augstākās Padomes sēdes 1990.gada 4.maijā.

Baiba Sipeniece-Gavare tika atzīta par Harismātiskāko TV seju, savukārt Ilze Jaunalksne – par Skandalozāko TV personību. Tika piešķirtas arī divas skatītāju speciālbalvas. Par TV skatītāju mīluli tika atzīta Baiba Sipeniece-Gavare, savukārt Skatītāju mīļākā raidījuma laurus plūca TV3 raidījums "Bez tabu".

Izdevniecība "Rīgas Viļņi" sveic visus Nacionālās TV skatītāju balvas "Zelta vilnis" ieguvējus!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu