Prezentē grāmatu “100 Latvijas personību” angļu valodā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izdevniecība “Lauku Avīze” un “Nacionālais apgāds” ar Aizsardzības ministrijas atbalstu laidušas klajā grāmatas “100 Latvijas personību” versiju angļu valodā ar nosaukumu “A Hundred Great Latvians”.

Tā iepazīstina ar izcilākajām Latvijas personībām, kuras ar savu darbu, zināšanām, talantu un sasniegumiem nesušas pasaulē Latvijas vārdu. Grāmatas līdzautori ir Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un akadēmiķis Jānis Stradiņš.

Pēteris Apinis, grāmatas autors, saka: “Grāmata nāca klajā savlaicīgi, neilgi pirms NATO samita, topot par vērtīgu dāvanu tā dalībniekiem. Grāmata veicinās mūsu valsts izcilāko sabiedrisko darbinieku atpazīstamību pasaulē, vairos zināšanas par mūsu zemi, tās kultūru, vēsturi un attīstību.”

Savās pārdomās par grāmatu ar pasākuma viesiem dalīsies ārlietu ministrs Atis Slakteris, akadēmiķis Jānis Stradiņš un vēl citi, kas piedalījušies grāmatas tapšanas procesā.

Grāmatas angļu versija atšķiras no latviešu gan pēc satura, gan pēc iekļautajām personām. Grāmatā aprakstīta katras izcilās personības dzīve un devums, ilustrācijas un to paraksti papildina tekstu. Tās ir ārkārtīgi bagātīgas fotostāstu lapaspuses. Ar personībām ir atklātas latviešu tautas likteņgaitas, Latvijas valsts vēsture. Abas grāmatas kopā ļauj iepazīt 140 izcilas Latvijas personības.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu