Raimonds Pauls komentē Justa iekļūšanu Eirovīzijas finālā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā, dziedātāju Justu Sirmo konkursa finālā sagaida spēcīga konkurence, aģentūrai BNS teica komponists Raimonds Pauls.

«Tas, ka viņš ir ticis finālā ir pats svarīgākais. Kā ies tālāk redzēsim, jo konkurenti būs diezgan spēcīgi. Vairāki numuri ir spēcīgi, piemēram, Krievijas numurs. Tur nauda nav žēlota. Mēs arī vēl nezinām, ko būs sagatavojušas tās valstis, kuras tiek finālā bez konkursa,» skaidroja Pauls.

Pēc komponista domām, Justam pusfinālā par labu nācis tas, ka viņš startēja ar pirmo numuru, kas bija uzreiz pēc zviedru sagatavotā atklāšanas numura. Vokālista priekšnesumu Pauls vērtēja atzinīgi, norādot, ka Justs padarījis labu darbu. «Labi, ka viņš ir ticis. Skatīsimies sestdienas vakarā, un lai viņam veicas. To, ko no viņa prasīja, to viņš ir izdarījis. Dievs dod, lai tā mums veicas ar mūsu hokejistiem,» teica Pauls.

Kopumā no abiem pusfināliem komponistam paticis arī Armēnijas pārstāves Ivetas Mukčjanas priekšnesums. Savukārt, skatoties otro pusfinālu, viņš pārdomājis to, kādēļ finālā nav ticis baltkrievu numurs, kurā uzstājas «Ivan». Paulam arī neliekas godīgi, ka ir valstis, kurām pusfinālos nav jāstartē. «Kāpēc tad dažiem tas nav jādara?» viņš teica.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka dziedātājs Justs Sirmais iekļuvis Eirovīzijas finālā, kas notiks sestdien, 14.martā. Vokālists finālā uzstāsies ar 20. kārtas numuru. Kopumā finālā startēs 26 dalībnieki. Pirmais kārtas numurs ticis Beļģijai.

Justs ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu «Heartbeat» starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā uzstājās pirmais.

Latvijas pārstāvis 2.pusfinālā sacentās ar dalībniekiem no Albānijas, Austrālijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Bulgārijas, Dānijas, Maķedonijas, Gruzijas, Īrijas, Izraēlas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Serbijas, Slovēnijas, Šveices un Ukrainas.

Otrajā pusfinālā Eirovīzijas finālam ceturtdienas vakarā kopā ar Latviju kvalificējās Gruzija, Austrālija, Bulgārija, Ukraina, Serbija, Polija, Izraēla, Lietuva un Beļģija.

Kopumā starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas šogad norisinās Stokholmā, piedalās 43 dalībvalstis.

Pērn Latvija starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, pateicoties dziedātājas Aminatas Savadogo sniegumam, ieņēma sesto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu