Novērtē Latvijas olimpiskās komandas sporta apģērbu «Rio 2016» kolekciju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Šodien, 10. maijā, Rīgā notika īpaša Latvijas olimpiskās komandas valkāšanai Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā paredzētās apģērbu kolekcijas «Rio 2016» prezentācija. Katrā sporta apģērbu komplektā ir iekļauti tērpi olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai, treniņiem un ikdienas gaitām, kā arī plašs aksesuāru klāsts - kopumā katrā komplektā ir 53 priekšmeti.

«Šajā kolekcijā mēs centāmies apvienot modernās tehnoloģijas, piemēram, augstas kvalitātes elpojošu audumu bez vīlēm, ūdensnecaurlaidīgus materiālus, un Latvijai tradicionālos elementus, piemēram, nacionālās krāsas - balto, pelēko un karmīnsarkano -, kā arī Latvijas olimpiskās komandas īpašo spēka un vienotības zīmi - pīni,» stāsta uzņēmuma OTCF vadītājs Igors Klaja.

Latvijas olimpiskās komandas sportistu un viņus pavadošā personāla sporta apģērbu kolekciju ir sagatavojusi piecpadsmit augstākās klases modes mākslinieku komanda.

Katram sportistam tika noņemti mēri, un tika sagatavots tieši viņam pašūts apģērbs.

Kolekcija ir izgatavota no ultramoderniem materiāliem - ūdensnecaurlaidīga un vienlaikus elpojoša auduma, sporta krekli izceļas ne vien ar hipoalerģiskumu un vīļu trūkumu, bet arī spēju saglabāt ādas dabisko bakteriālo līdzsvaru, kas kavē baktēriju vairošanos un kontrolē aromātu.

Latvijas olimpiešu vizuālās koncepcijas izstrāde ilga vairāk nekā gadu, un pie tās strādāja Latvijā atzīti mākslinieki un nozares profesionāļi, piemēram, Gatis Mūrnieks (XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku un Latvijas Nacionālās bibliotēkas radošais direktors), Bruno Birmanis (modes mākslinieks un konsultants), «Asketic» un tā mākslinieciskais direktors Miķelis Baštiks.

Tērpu modes skatē piedalījās Latvijā atzīti sportisti, kuru ērtībai arī tika radīti jaunie sportiskie tērpi un aksesuāri.

Modes skates viesu vidū bija sabiedrībā pazīstamas personas, kuras pašas brīvajā laikā labprāt nododas sportam.





KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu